Rețeta pentru sosul de guacamole. Cum îl prepari corect acasă

Rețeta pentru sosul de guacamole. Cum îl prepari corect acasă. Sosul de guacamole este la mare căutare în România. Poate fi achiziționat pregătit, însă o altă alternativă este să îl facem acasă.

Nu este deloc greu de preparat și gustul va fi și mai bun, dacă alegem ingrediente mai proaspete și avem răbdare.

Ingredientele pentru sosul de guacamole sunt următoarele:

Rețeta pentru sosul de guacamole. Cum îl prepari corect acasă

  • 2 avocado copti
  • 1 ceapa (alba sau rosie, dupa gust)
  • 1 lingura suc de lamaie sau de lime
  • 1-2 ardei iuti (jalapenos)
  • cateva fire de coriandru verde
  • o jumatate de rosie coapta, fara seminte si pielita
  • o jumatate de lingurita sare de mare
  • un varf de piper

Rețeta pentru sosul de guacamole. Cum îl prepari corect acasă

În ceea ce privește modul de preparare, prima oară curata fructele de avocado de coaja, scoate samburele si zdrobeste-le intr-un bol cu ajutorul unei furculite.

Nu folosi un mixer, pentru ca cel mai bun guacamole trebuie sa aiba si textura, nu este indicat sa il transformi intr-un sos fin.

Mai apoi se adaugă rosia, sarea si sucul de lamaie. Pe langa echilibrul aromatic, acidul din sucul de lamaie va impiedica si sosul de avocado sa se oxideze.

Ceapa se taie mărunt și ea și se adaugă în pasta impreuna cu piperul, coriandrul si ardeiul iute. Amesteca bine toate ingredientele pana se omogenizeaza.

Acopera bolul de guacamole cu o folie de plastic si tine-l la frigider pana cand il vei servi, insa este indicat sa il consumi proaspat, deoarece pulpa fructului se oxideaza foarte usor.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed