Pachetele cu alimente 2024. Lista produselor a fost modificată 

Anul acesta, persoanele aflate în situații vulnerabile vor beneficia de pachete cu alimente. Conform Hotărârii Guvernului nr. 70/2024, pachetele alimentare trebuie ridicate personal de la centrele speciale de distribuție. Această hotărâre, aplicabilă deja, a fost stabilită în luna februarie.

Pachetele cu alimente 2024. Lista a fost modificată

Recent, lista produselor incluse în pachetele alimentare a suferit modificări. Smântâna de gătit a fost eliminată, iar cantitatea de făină și carne conservată de porc a fost redusă, conform avocatnet.ro. Pachetele vor conține acum produsele din tabelul de mai jos:

ProdusCantitate
FăinăReducere
Carne conservată de porcReducere
Alte produseNeschimbate
  • Beneficiarii vor putea ridica pachetele pe baza unui act de identitate valabil.
  • Identitatea persoanei va fi verificată pe listă, iar beneficiarul va trebui să semneze pentru primirea produselor alimentare.
  • Pachetele se vor ridica personal de la centrele de distribuire din localitatea de domiciliu, a căror amplasare va fi stabilită de autoritățile administrației publice locale.

În cazurile în care destinatarii finali nu se pot deplasa, autoritățile administrației publice locale vor asigura livrarea pachetelor cu alimente la domiciliul sau reședința acestora.

În acest an, pachetele vor avea o valoare de cel mult 125 de lei și vor fi acordate o dată la șase luni persoanelor cu venituri mici, celor care primesc ajutor de incluziune, ajutor pentru familia cu copii sau celor aflați în situații critice de viață.

Pentru a stabili dacă o persoană se află într-o situație critică, autoritățile locale trebuie să desfășoare o anchetă socială.

Aceste măsuri sunt menite să sprijine persoanele defavorizate, asigurându-le accesul la alimente și produse de bază necesare pentru un trai decent.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed