Revista presei economice de marti, 4 septembrie

Business Standard trage alarma: RCS&RDS risca sa ramana fara licenta! Operatorul RCS&RDS a fost sanctionat de catre ANRCTI cu amenda contraventionala in cuantum de 100.000 de lei (circa 30.000 de euro). Motivul sanctiunii este nepublicarea, pana la data de 30 august 2007, in mod complet, a numarului si a adreselor tuturor comutatoarelor unde se poate realiza interconectarea cu reteaua publica de telefonie pe care o opereaza, in vederea terminarii la puncte fixe a apelurilor, se specifica intr-un comunicat emis de ANRCTI. Reprezentantii RCS&RDS nu au nicio pozitie referitoare la aceasta problema. RCS&RDS nu se afla la prima amenda primita de la ANRCTI. Operatorul RCS&RDS a fost sanctionat cu o amenda in luna martie si cu inca doua amenzi administrative in luna august. Citeste stirea.

Publicitate online de 110 milioane euro in cinci ani, ne anunta plin de optimism Ziarul Financiar. Piata de publicitate online ar putea atinge in urmatorii cinci ani 110 mil. euro, pe fondul cresterii ratei de penetrare a internetului si al dezvoltarii comunitatilor online.”Este o ipoteza de lucru. In urmatorii cativa ani e foarte probabil ca ritmul de crestere sa fie de peste 50%, sa se ajunga la 7-8% din volumul pietei (totale de publicitate – n .red.) sa depaseasca un miliard de euro”, ne spune Calin Rotarus, director de strategie la ARBOmedia Romania. Afla mai mult.

Noua “fata” a BCR sub umbrela ERSTE nu poate sa treaca neobservata de catre Business Standard. Liderul pietei bancare si-a prezentat ieri noul logo, BCRS, care demonstreaza apartenenta bancii romanesti la grupul financiar austriac Erste si mentinerea brandului cu notorietate in Romania. Costurile rebrandingului se cifreaza la cateva zeci de milioane de euro, insa previziunile privind profitul in 2007 sunt optimiste, in conditiile majorarii cu peste 40% comparativ cu rezultatul net inregistrat in 2006. Majoritatea companiilor care au patruns pe piata din Romania prin achizitii au preferat mentinerea numelui cu sonoritate al companiei romanesti, punandu-si amprenta doar printr-un simbol care sa demonstreze apartenenta la grup. Notorietatea brandului BCR pe piata romaneasca a impus doar adaugarea simbolului rosu S la logo-ul bancii, acesta fiind traditional bancilor de economii si subsidiarelor Erste Bank. Operatiunea de schimbare a siglelor BCR, prin adoptarea elementelor de identitate vizuala a grupului-mama, se va extinde pana in martie 2008. Costurile asociate procesului de rebrandare a liderului de sistem se cifreaza la cateva zeci de milioane de euro. Citeste tot.

Desi vremea vacantelor se apropie de sfarsit Cotidianul a aflat ca Blue Air va fi scoasa partial la vinzare. Actionariatul Blue Air intentioneaza sa renunte la cel mult 49% dintre actiunile companiei pentru a-si finanta investitiile necesare extinderii viitoare. Compania are drept principal concurent operatorul ungar cu pretentii regionale Wizz Air, intrat pe piata noastra in primavara acestui an. „In aviatie, daca nu te dezvolti, pierzi trenul. De aceea intentionam ca la cele patru aeronave detinute si alte doua inchiriate sa alaturam in vara anului viitor inca patru aeronave, seriile 737-800 si 737-400“, explica Gheorghe Racaru, directorul general al Blue Air. Conducerea companiei a angajat o firma de consultanta care are drept sarcina alegerea celei mai bune solutii de finantare a viitoarelor investitii. Variantele in studiu privesc implicarea unui fond de investitii, listarea la o bursa de valori sau vinderea unui pachet de actiuni. „Daca va fi aleasa varianta vinzarii, pachetul nu va depasi 49%. Insa toate variantele au acum sanse egale“, ne-a declarat Nelu Iordache. „O iminenta vinzare a actiunilor catre firma elena Aegean Airlines este putin probabila. Nu este momentul unei vinzari“, dezminte acesta informatii aparute ieri, potrivit carora o astfel de tranzactie ar fi foarte probabila. Citeste materialul complet.

Vom avea locuinte mai ieftine în numai 2-3 ani, sustine cotidianul Adevarul. Ca urmare a corectiilor la nivel global a valorii proprietatilor imobiliare, si jucatorii autohtoni îsi revizuiesc discursul cu privire la cresterea pietei autohtone. Repercusiunile cutremurelor imobiliare din Europa, dar si de peste Ocean se fac simtite si în România. Una dintre cele mai importante componente ale pietei de profil, perceptia investitorilor, sufera mutatii profunde. Preturile locuintelor nu dau înca înapoi. Însa, daca în urma cu numai o luna, reprezentantii agentiilor imobiliare si dezvoltatorii declarau la unison ca vor urma decenii de prosperitate pentru afacerile de gen, acum opiniile lor sunt mult mai rezervate. Piata imobiliara din România ar putea fi dominata de cumparatori mult mai rapid decât se progonoza. Michael Lloyd, managing partner al proiectului Baneasa, a declarat pentru „Adevarul” ca, în actualele conditii, în numai 2-3 ani, vânzatorii nu vor mai fi cei care care vor detine pozitia dominanta. „Criza globala va fi inevitabil resimtita si în România. Cred însa ca pietele emergente sunt cele care vor fi afectate în cea mai mica masura si care îsi vor reveni cel mai rapid”, afirma Michael Lloyd. Materialul complet.

Evenimentul Zilei este categoric: Concedierile colective au luat locul privatizarilor! Dupa ce a vazut ca nu poate privatiza societatile aflate in subordinea sa, executivul a inceput procedura de concediere colectiva a angajatilor acestora. Guvernul a aprobat in ultima sedinta concedierea colectiva a celor 101 angajati ai Petrotrans, pentru ca in februarie luase hotararea sa amane cu sase luni procedurile de insolventa la Petrotrans Ploiesti si la alte 27 de societati. AVAS avea in atributii privatizarea acestor societati pana la 15 august, insa Autoritatea este acuzata de angajatii acestor societati ca practica un joc politic pentru desfiintarea lor. Cei aproape 15.000 de salariati ai celor 28 de societati nu mai spera in miracolul privatizarii si, majoritatea dintre ei, se pregatesc de concedii nesfarsite. Citeste toata stirea.

Viata pe credit devine realitate, ne anunta Jurnalul National.Împrumuturile „reîncarcabile” permit clientilor sa plateasca rate la acelasi credit pâna ies la pensie. Bancile permit clientilor sa obtina noi sume de bani prin reîntregirea creditelor acordate în trecut, care au fost partial rambursate. Dezavantajul este ca datoria fata de banca ramâne aceeasi, astfel ca se plateste mai multa dobânda. Noi banci au început sa ia în vizor creditul reîncarcabil, lansat pe piata româneasca la începutul lui 2006. Acesta este de fapt un credit mai vechi, pe care banca îl realimenteaza. Suma de bani pe care clientul o poate solicita depinde de rambursarile efectuate pâna la momentul refinantarii. În general, valoarea reîncarcata nu poate depasi diferenta dintre valoarea initiala a creditului si soldul curent. Afla mai mult.

Romania Libera e gata sa bage mana in foc ca FOrd va construi noul Fiesta, la Craiova. Negocierile dintre statul roman si Ford pentru privatizarea Automobile Craiova sunt aproape finalizate. Intr-un articol aparut duminica in publicatia The Sunday Times, directorul Ford Motor Europe, John Fleming declara ca procedurile de due diligence au fost incheiate si s-a convenit un pret, urmand ca in zilele urmatoare sa fie solutionate si restul chestiunilor aflate in discutie. Reprezentantul Ford Motor Europe a apreciat ca va fi nevoie de o perioada cuprinsa intre 12 si 15 luni de la incheierea acordului de vanzare pentru adaptarea fabricii de la Craiova la productia de automobile marca Ford. Fleming a evitat sa ofere amanunte despre modelul care va fi produs la Craiova, insa The Sunday Times sustine ca, probabil, va fi produsa noua versiune a modelului Ford Fiesta, model ce urmeaza sa fie prezentat la Salonul de la Frankfurt sub forma concept-car-ului Verve. Materialul complet.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed