Revista presei internaţionale – 10 noiembrie 2009 – Statul poate spiona „fiecare apel telefonic, e-mail si fiecare cautare de pe internet

Guvernul liberal-conservator de la Copenhaga a decis să crească de zece ori prima pe care o acordă imigranţilor pentru repatriere, astfel încât acestora li se va oferi de-acum 100.000 de coroane (13.443 de euro), dacă se hotărăsc să se întoarcă definitiv acasă, relatează AFP. Decizia a fost luată în cadrul unui acord încheiat duminică seara de Partidul Poporului Danez (PPD, extrema-dreaptă), aliat al Guvernului în Parlament, în timpul negocierilor pentru legea bugetului pe 2010. Prima pentru repatriere acordată până acum imigranţilor se ridica la 11.000 de coroane.

O investigatie Associated Press, citată de Fox News, prezinta cazuri in care oameni nevinovati au fost arestati si catalogati drept pedofili dupa ce pe calculatoarele lor s-au descoperit materiale pornografice cu minori, introduse in realitate de un virus. Situatia este cu atat mai complicata cu cat adevaratii pedofili dau vina pe virusi.

Fiecare apel telefonic, mesaj text, e-mail şi vizitări realizate de către cetăţeni vor fi păstrate timp de un an şi vor fi disponibile pentru monitorizarea de către organismele guvernamentale, scrie The Telegrapf UK, potrivit căruia: Toate companiile de telecomunicaţii şi furnizorii de servicii de internet vor fi obligate prin lege să păstreze o evidenţă a comunicaţiilor fiecărui client personal al lui, precizănd persoanele care le-au contactat, când şi unde, precum şi site-uri pe care le-a vizitat.

Statele Unite vede China ca pe un partener vital şi concurent, dar cele două ţări trebuie să abordeze dezechilibrele economice sau riscurile ca  „suşe enorme” asupra relaţiei lor, a declarat luni preşedintele american Barack Obama, citează Reuters.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed