Revista presei internationale 15 Septembrie 2009 – Acord de pace franco-belgian pe piaţa energiei electrice

Pieţele de energie electrică: Paris şi Bruxelles au semnat un acord de pace Un acord ar putea fi anunţat, în această săptămână, între Paris şi Comisia Europeană, cu privire la organizarea pieţei franceze de energie electrică, informează Les Echos. Guvernul va pune în aplicare concluziile raportului Champsaur pentru deschide în continuare  piaţa de energie. Astfel, Comisia va încheia litigiul împotriva Franţei.

Majoritatea medicilor americani susţin reforma sistemului de asigurări medicale propusă de Obama, arată un sondaj dat publicităţii luni.  În total, 62,9% dintre medicii chestionaţi din ţară s-au declarat favorabili unei opţiuni publice şi unei opţiuni private, aşa cum propune Obama, faţă de numai 27,3% care apără existenţa unui singur sistem privat şi 9,6% care vor crearea unui sistem în totalitate publică, arată sondajul desfăşurat de revista New England Journal of Medicine .

Sinucideri la locul de muncă: Darcos pune presiune asupra liderilor, scrie Les Echos. Ministrul Muncii Didier Lombard se va întâlni  în această dimineaţă cu CEO-ul France Telecom, pentru a lua măsurile necesare pentru protejarea personalului, ca răspuns la seria de sinucideri a angajaţilor companiei.

Actorul american Patrick Swayze, cunoscut pentru rolurile sale din „Dirty Dancing” şi „Fantoma mea iubită”, a murit luni după o luptă îndelungată împotriva cancerului de pancreas, notează The New York Times.  Patrick Swayze a anunţat în martie 2008 că suferă de o formă avansată de cancer de pancreas. El a fost internat în luna ianuarie pentru pneumonie şi a negat în martie informaţiile privind o agravare a stării sale. Actorul american a jucat într-o serie de filme cu mare succes la public în anii ’80 şi ’90.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed