Revista presei internaţionale 27 octombrie 2009 – Honda estimează ca îşi va tripla profitul în 2010

Honda Motors, al doilea cel mai mare producator auto din Japonia, estimeaza ca  isi va  tripla profitul in urma adoptarii masurilor de stimulare guvernamentale, precizeaza Bloomberg. Honda se asteapta, mai scrie Bloomberg, la un profit net de 155 de miliarde de yeni (1,68 miliarde dolari). In cel de-al doilea trimestru al anului curent profitul a fost de 54 de miliarde de yeni, depasind estimarile analistilor de 45 de miliarde de yeni.

Nokia a prezentat marti noul smartphone chinezesc, declarand ca aceasta actiune are ca scop democratizarea pietei si vanzarea de telefoane mobile la preturi mici si volume mai mari. Acest model, mai relateaza WSJ, ar putea ajuta Nokia sa tina pasul cu Apple.

Scaderea cererii din China a ajutat economia Coreei de Sud sa inregistreze cea mai rapida crestere din ultimii sapte ani, informeaza CNN. A cincea cea mai mare economie din Asia a crescut cu 2,9% fata de trimestrul anterior.

Numarul somerilor din categoria A, a crescut in septembrie la 21.600, conform datelor publicate ieri de catre Centrul de ocupare a fortei de munca din Franta. Aceasta crestere este relativ limitata insa nici pe viitor guvernul francez nu se asteapta la o recuperare semnificativa a somajului, arata Les Echos.

Dupa patru luni de la iesirea din faliment, Chrysler Group este pe cale de a prezenta noua strategie ce urmeaza a fi adoptata pe termen scurt si lung si care se bazeaza, potrivit WSJ, in special pe modelele grupului italian Fiat. Wall Street Journal mai scrie ca americanii de la Chrylser intentioneaza sa introduca pe piata din SUA popularul  model, Fiat 500.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed