Revista presei interne 24.03.2010 – Cum se poate fenta taxa auto: numere de Bulgaria

Cum se poate fenta taxa auto: numere de Bulgaria, scrie Adevărul. Orice român care este descurajat de taxa de mediu îşi poate înmatricula maşina, cu 650 de euro, în Bulgaria. Înmatricularea unui autoturism la Ruse durează câteva ore, toate operaţiunile desfăşurându-se în aceeaşi curte.

Un hectar de pe traseul autostrăzii Transilvania devine cea mai scumpă bucată de pământ din ţară, scrie România Liberă. 3.000 de euro este preţul plătit pentru curăţarea de mercur a unui metru pătrat. Statul va plăti cu peste 3.000 euro decontaminarea unui metru pătrat de pământ, poluat cu mercur, din zona localităţii clujene Mihai Viteazul. Suprafaţa se află pe traseul autostrăzii Transilvania. Metrul pătrat deconataminat costă cât unul în centrul Bucureştiului.

Un proiect al legii falimentului personal, iniţiat în toamna trecută de senatorul PD-L Iulian Urban alături de alţi colegi de partid, vine să reglementeze un domeniu sensibil, al executării contractelor de credit. Citeşte în ZF ce miză are legea falimentului personal şi de ce se opun bancherii.

Gândul scrie care sunt cele mai întâlnite metode prin care banca „păcăleşte“ clienţii. Inspectorii de la Protecţia Consumatorilor au amendat opt bănci pentru că nu respectau normele în vigoare la încheierea contractelor de depozit şi economisire.  Din 13 bănci verificate la nivel naţional opt au fost sancţionate contravenţional, suma totală a amenzilor ajungând la 79.000 lei (circa 19.000 de euro).

Taxele mici salvează preţul carburanţilor, scrie Financiarul. Nivelul de taxare a carburanţilor în România este printre cele mai mici din Uniunea Europeană. Dacă s-ar aplica media comunitară, preţul benzinei ar ajunge la 5,36 lei/litru, iar cel al motorinei la 4,62 lei/litru, valori mari chiar şi pentru state cu PIB/locuitor cu mult peste cel al ţării noastre. Astfel, ponderea taxelor, accize şi TVA, este de 50,4% în preţul benzinei şi de 46,6% în cel al motorinei, în timp ce media europeană este de 60% la benzină şi 53% la motorină.

Efect de criză: Cartele alimentare în Rusia, titrează România Liberă. Criza economică i-a obligat pe cetăţenii ruşi să-şi reducă drastic consumul de produse alimentare, ceea ce a subminat creşterea industriei alimentare a ţării. Pentru a restabili cererea în domeniu, producătorii au propus din nou guvernului să implementeze cartele de alimente pentru cetăţenii nevoiaşi.

Wall-Street.ro face un Top al celor mai mari profituri din banking pe timp de criza. Desi criza s-a resimtit din plin in Romania in 2009, cele mai puternice banci din sistem au continuat sa faca profituri importante, insa in scadere semnificativa fata de 2008. Spre exemplu, 4 dintre cele mai importante banci prezente pe piata au realizat in 2009 profituri de aproape 600 milioane euro, in conditiile in care media pe sistem a fost sub 200 milioane euro.

Află din Capital.ro ce se va întâmpla cu „Prima Casă“ executată silit. Preşedintele Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii (FNGCIMM), Aurel Şaramet a anunţat recent că deţine informaţii neoficiale conform cărora ar urma să apară una sau două case executate silit şi că numărul lor va creşte în perioada următoare.

Citeşte şi Revista presei internaționale 24.03.2010 – Justiţia din Bulgaria, mai bine evaluată de CE decât cea din România

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed