x


  • EUR
    4.7524
    USD
    4.3164
string(7) "politic"

REVOLTA unui deputat USR prezent la întâlnirea cu IOHANNIS: La Cotroceni, România e cu 25 de ani în urmă

Deputatul Iulian Bulai nu a reușit să intre cu bicicleta în Palatul Cotroceni.

Author: Mihai Voican | Sursa: G4MEDIA | Publicat: 12.10.2019, 10:22

Deputatul USR Iulian Bulai a povestit, vineri seară, pe Facebook, că nu a fost lăsat de un jandarm SPP să intre cu bicicleta în curtea Palatului de la Cotroceni, atunci când a mers la consultări: ”În mintea lui, demnitar al statului este egal cu bolid de lux”, a declarat Bulai.

 

Mă întâmpină un jandarm SPP: îi zic că am venit să mă consult cu președintele. Colegii USR erau pe drum. Îmi zice sec că trebuia să vin cu mașina. Că nu pot intra. Am rămas perplex. Îi zic că nu decide el cu ce trebuia să vin eu la consultări la Cotroceni. Mormăie ceva. Vine o mașină bengoasă din curte: e profund stânjenit și îmi cere să mă dau la o parte. E ireal ce se întâmpla. Aștept să intru după ce vorbește cu un anumit colonel căruia îi explică anomalia de la poartă. Unul din delegație e cu bicicleta. Îmi zice că s-a rezolvat. Răsuflu ușurat. Iau bicla se coarne și dau să calc în curte. Mă pune imediat la punct și îmi zice că nu am voie cu bicla înăuntru. Așa a zis colonelul. Mă simt ca un câine care vrea să între într-o moschee. E sacrilegiu. Las bicicleta lângă poartă. Bag capul în pământ de rușinea și obtuzitatea spațiului. Zâmbesc forțat”, a scris deputatul USR.

 

Iulian Bulai a mai spus că ”la Cotroceni, România e cu 25 de ani în urmă” și că președintele Iohannis ar fi putut ca în primul său mandat să reformeze măcar mentalitatea paznicilor din curtea prezidențială:

 

”Până la intrare, mă salută mai mulți jandarmi cu mâna la frunte și îmi zic cu convingere: „Să trăiți! Pe mine mă lasă rece. Îs amărât de toată scena și tot jocul ăsta de-a protocolul într-o cazarmă militară comunistă. Amenințată grav de venirea mea pe bicicletă. Și de prezența vehiculului periculos în curtea președintelui. Domn’ președinte, știu că e greu să schimbi un sistem, să reformezi o țară. Dar dacă nu începi prin a face puțin curat în curte, nu știu dacă se poate mai mult în afara ei. Credeam că la Parlament a încremenit comunismul. Fals. La Cotroceni, România e cu 25 de ani în urmă. Am fost acolo azi. Asta am simțit. Nu regret că v-am votat, dle Iohannis. Dar în 5 ani cel puțin paznicii îi puteați reforma la Cotroceni”, a mai scris Iulian Bulai, vineri seară, pe Facebook.