Rezumat bursier: BET şi BET-FI pierd peste 1%

Şedinţa de marţi a debutat cu scăderi importante, în ton cu pieţele externe. Întreaga zi a fost marcată de variaţii negative. BET-FI a avut cea mai mare volatilitate pe parcursul zilei şi închide la 21.700 de puncte. Bilanţul lunii august indică un declin de 1,3% pentru BET-FI, pe o piaţă în uşoară creştere.

SIF Oltenia a mişcat doar 1,8 milioane de lei, iar preţul coboară la 1,32 de lei. Dintre SIF-uri, SIF Transilvania a fost singura care a stagnat, la 54,5 bani.
Interesl pe acţiunile Băncii Transilvania s-au manifestat încă din predeschidere.

Întreaga zi au dominat scăderile aici, iar la final titlurile pierdeau peste 2%. Ultimele tranzacţii au fost realizate la 1,38 de lei, minimul zilei. Lichiditatea s-a apropiat de 1 milion de lei.

În sectorul bancar BRD şi Erste Bank au pierdut sub 1%. Pe rulaje ceva mai mari acţiunile Socep, Compa sau Azomureş au închis pe teritoriul pozitiv.

La polul opus cele mai mari scăderi au fost înregistrate de acţiunile Comcm Constanţa, 13%. Cu scăderi peste media pieţei, au închis titlurile Oltchim, Oil Terminal sau Siretul Paşcani care au pierdut aproape 4%.

Rulajele totale au fost de 1,8 milioane de euro pe segmentul principal, iar alte 250 de mii au venit dinspre Rasdaq. Aici cele mai lichide au fost Armax Gaz şi Prospecţiuni cu deprecieri de peste 3%, iar Albalact a câştigat aproape 5%.

Bilanţul lunii august indcă aprecieri de peste 2%, BET-C a plusat 1,8%, iar BET-NG a urcat cu aproape 4%. BET-FI a fost singurul pe minus, cu un declin de 1,3%.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed