Rezumat bursier: BVB iese din amorţeală. Indicii pierd între 1,3% şi 3,3%

Bursa locală a debutat pe minus, în ton cu pieţele externe. Scăderile s.au amplificat în partea a doua a zilei când tot mai mulţi vânzători au intrat în piaţă. Închiderea şedinţei a adus uşoare reveniri. Deprecierile cele mai mari pe parcursul zilei au fost pe BET-FI, peste 5%. La închidere declinul pe indicele SIF-urilor era de 3,3%.

SIF Transilvania a fost perdantă aici, cu scăderi de peste 5%. Ultimele tranzacţii au fost realizate la 54 de bani. Valoarea schimburilor a fost de peste 2 milioane de lei. SIF Oltenia s-a depreciate cu 3%, pe rulaje în creştere, de aproape 6 milioane de lei.
Agitaţia a cuprins titlurile Bursei spre finalul zilei. După pierderi şi de aproape 6%, finalul găsea acţiunile cu scăderi de sub 3%. După ce Daniel Ţepeş a anunţat că-şi retrage demisia şi rămâne la BVB acţiunile au testat un minim de 33 de lei, însă au închis la 34 de lei. Rulajele au fost de o jumătate de million de lei.

Siretul Paşcani, societate care a decis deschiderea procedurii de insolvenţă, a mai pierdut 14,5%. Titlurile închid la 2,35 de bani, minimul ultimului an.

Scăderi ample au fost şi în sectorul chimic. Azomureş a pierdut peste 5% şi închide la 50,5 bani. Acţionarul majoritar a anunţat că pe 19 august a cumpărat aproape 1% din companie la un preţ mediu de 54 de bani. Dafora sau Transilvania Construcţii s-au depreciate cu mai mult de 5%.

Sectorul bancar a fost caracterizat de rulaje modeste şi scăderi aproapiate de media pieţei. Banca Transilvania şi Banca Carpatica au pierdut aproape 3%, pe tranzacţii mici. BRD, după schimburi de o jumătate de million de lei, a pierdut 1,7% şi închide la 11,7 lei.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed