„Robin Hood” şi „Alice in Wonderland”, printre filmele aşteptate să domine box-office-ul din 2010

0
Intitulat „Harry Potter and the Deathly Hallows”, noul film al seriei despre tinerii vrăjitori îi poartă pe aceştia în căutarea unor obiecte cu proprietăţi magice. Scenariul îi scoate pe eroi din Şcoala Hogwarts în cea mai mare parte a filmului, lucru care aduce o schimbare semnificativă de atmosferă, spre deosebire de restul filmelor seriei. Pelicula va avea două părţi, care vor fi lansate în noiembrie 2010 şi, respectiv, în iulie 2011.

Tot anul viitor va rula o nouă ecranizare a poveştii lui Robin Hood, în care rolul celebrului justiţiar din pădurea Sherwood va fi interpretat de Russell Crowe (foto). În rolul principalului său adversar, cel al şerifului din Nottingham, a fost distribuit Matthew McFadyen, după ce, iniţial, producătorii doreau ca Russell Crowe să apară atât ca personaj pozitiv, cât şi negativ. Regia este asigurată de Ridley Scott, care a mai lucrat cu Crowe în 2000, la „Gladiator”. Noul „Robin Hood” va fi lansat la jumătatea lunii mai.

Nonconformistul regizor Tim Burton va colabora, încă o dată, cu Johnny Depp, la o ecranizare inedită a cărţii „Alice in Wonderland”, în care actorul va juca rolul Pălărierului Nebun. Din distribuţie mai fac parte Helena Bonham Carter, Stephen Fry, Alan Rickman şi Christopher Lee, iar scenariul urmăreşte şi o continuare a cărţii scrise de Lewis Carroll. Premiera filmului este programată pentru primăvara anului 2010.

Al treilea film al seriei de animaţie „Toy Story” se numără, şi el, printre peliculele care se anticipează că vor avea succes de casă anul viitor. În această nouă producţie a studiourilor Pixar, jucăriile sunt obligate să-şi caute o nouă reşedinţă şi un nou stăpân, după ce proprietarul lor se mută în alt oraş, pentru a studia la liceu.

O altă animaţie foarte aşteptată în 2010 este „Shrek Forever After”, al patrulea film din seria despre aventurile simpaticului căpcăun de culoare verde. Pe afişul peliculei se vor regăsi Mike Myers, Cameron Diaz, Eddie Murphy şi toţi ceilalţi actori care şi-au împrumutat vocile personajelor din primele trei filme. Despre „Shrek Forever After” se mai spune că este o continuare mult mai prietenoasă cu cei mai mici dintre spectatori, iar Paul McCartney şi Julie Andrews sunt doi dintre artiştii care colaborează la realizarea coloanei sonore. Pelicula va fi lansată în iulie.

Alte producţii aşteptate să fie pe primele locuri în box-office-ul anul viitor sunt al treilea film din seria „The Chronicles of Narnia”, thriller-ul SF „Predators”, cu Adrien Brody în rolul principal, şi „The Wolfman”, remake al unui horror clasic, în care vor juca Benicio Del Toro şi Anthony Hopkins.