AcasăPolitic”Rotativa” se amână, Ciucă rămâne premier, Ciolacu este mulțumit

”Rotativa” se amână, Ciucă rămâne premier, Ciolacu este mulțumit

Coaliția PSD PNL UDMR a decis să nu schimbe premierul și Guvernul în timpul grevei profesorilor.

Premierul Nicolae Ciucă: Am decis să continuăm dialogul cu sindicatele din învăţământ. Am convenit ca pînă la soluţionarea problemelor să nu îmi depun mandatul şi să îmi asum în continuare responsabilitatea de premier.

“Astăzi ar fi trebuit să-mi depun mandatul în condiţiile în care situaţia se menţinea la un anumit echilibru. (…) După discuţiile pe care le-am avut la nivelul coaliţiei şi aseară şi în această dimineaţă, am decis să continuăm dialogul cu sindicatele din învăţământ”, a spus Ciucă, la Palatul Victoria, într-o declaraţie susţinută alături de preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, şi vicepremierul Kelemen Hunor.

„Cred că este decizia corectă ca să nu intrăm în discuţii politice până în rezolvăm această grevă a profesorilor urmând, pe urmă, să găsim, tot împreună, calendarul cel mai bun pentru a se face rotaţia”, a afirmat Marcel Ciolacu.

”Decizia luată de noi trei este o decizie corectă pe care ne-o asumăm împreună. Împreună o să continuăm”, a subliniat liderul PSD Marcel Ciolacu.

„În perioada cand am fost la guvernare am avut multe incendii, cu o mana am stins incendii, cu alta am construit, asta e rostul guvernarii, asta vom face in continuare. Problemele din invatamant sunt cunoscute, pot fi rezolvate de Guvern si Parlament, rezolvarea trebuie sa fie una etapizata. Eu sunt optimist”, a afirmat și liderul UDMR, vicepremierul Kelemen Hunor.

Liderul PNL, premierul Nicolae Ciucă, a anunţat vineri că liderii coaliţiei au decis să continue dialogul cu sindicatele din învăţământ, precizând, după ce a enumerat problemele existente li realizările Cabinetului, că a convenit cu partenerii de coaliţie ca pînă la soluţionarea problemelor să nu îşi depună mandatul şi să îşi asume în continuare responsabilitatea de premier.

Ultimele Articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.