x


  • EUR
    4.8741
    USD
    4.0194
string(16) "instant-articles"

SĂRACI ȘI PROȘTI: De ziua lui Brâncuși, “Cumințenia pământului” ZACE într-o cutie!

De Ziua Națională Constantin Brâncuși, miercuri, faimoasa sculptură "Cumințenia pământului", pentru care statul român a făcut campanie națională de strângere de fonduri în scopul de a o cumpăra, va rămâne ascunsă într-un depozit, în timp ce Ministerul Culturii va celebra viața și opera celebrului artist prin proiecţia unor holograme 3D și ceremonii care au costat 40.000 de euro.

Autor: Cristina Popovici | Sursa: Money.ro | Publicat: 19.02.2020, 8:56

Miercuri, 19 februarie, Ministerul Culturii organizează la Muzeul Național de Artă al României, cu ocazia Zilei Naționale Constantin Brâncuși, „tururi ghidate în sala Brâncuși” și ”Tur Ghidat pentru oficialități”, iar la ora 19 va avea loc un spectacol de proiecții holografice și mapping, în curtea Palatului Regal.

Celebra lucrare a lui Brâncuși, pentru care statul a făcut chetă printre cetățenii săi, nu va fi expusă.

Cumințenia pământului se află în proprietatea Paulei Ionescu şi a Alinei Şerbănescu, moştenitoarele inginerului Gheorghe Romaşcu. De ziua lui Brâncuși, lucrarea nu va putea fi expusă deoarece Ministerul Culturii nu a plătit asigurarea de 2.000 de euro pentru expunerea sculpturii, a susținut avocatul proprietarilor, Bogdan Grabowski, într-un interviu acordat publicației online Cultura la Dubă.