AcasăActualitateSe schimbă modul de calcul la facturile la energie! Cât vor plăti...

Se schimbă modul de calcul la facturile la energie! Cât vor plăti la iarnă românii

Anunț de ultimă oră despre modul în care se vor calcula facturile la energie ale românilor. Decizia urmează să fie luată în ședința coaliției de guvernare.

Mai exact, liderii coaliției urmează să discute și despre programul rabla pentru becuri. Potrivit Antena 3, momentan nu se vorbește despre obligații în acest sens, însă decizia finală o vom vedea săptămâna viitoare.

“Deocamdată nu se pune problema unei obligativități privind temperatura din apartamente pentru consumatorii casnici, ci doar pentru instituțiile publice. Aici, deja direcția este clară. Premierul le-a cerut ministerelor ca până la sfârșitul săptămânii viitoare să vină cu câte un plan clar de a reduce cu cel puțin 15% consumul de energie electrică în fiecare dintre ministere”, a transmis corespondentul Antena 3 Vasile Marcu.

În cazul consumatorilor casnici, există doar o recomandare a autorităților de a reduce consumul de energie electrică și gaze naturale. Cât despre modificarea ordonanței de urgență, aici au fost cele mai multe discuții în coaliția de guvernare, pentru că nu s-a găsit încă o formulă prin care să scadă facturile la electricitate.

Facturi de mii de lei la energie

Zeci de mii de români au primit facturi de câteva mii de lei la electricitate pe baza ordonanței de urgență care prevede că facturile se calculează pe o medie a anului 2021.

Social-democrații au venit în urmă cu câteva zile cu o nouă propunere privind modificarea ordonanței de urgență, astfel încât calculul să se facă la factura curentă și nu la media pe anul trecut.

Liberalii însă, aveau o altă viziune și ar fi dorit o medie pe fiecare lună din ultimii 3 ani, însă după discuții cu specialiștii, social-democrații au reușit să îi convingă și pe liberali.

Însă mai este nevoie de o discuție finală în coaliția de guvernare, după care să fie modificată ordonanța de urgență și ne așteptăm ca la sfârșitul săptămânii viitoare să fie modificată și ordonanța de urgență, astfel încât facturile să scadă.

Ultimele Articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.