Şefa Lugera România preia frâiele Lugera Cehia

0

 "Am acceptat propunerea partenerului olandez de a prelua funcţia de conducere a subsidiarei Lugera&Makler din Cehia şi, începând din luna noiembrie, voi coordona activităţile Lugera atât în România, cât şi în Cehia”, a declarat pentru Business Standard Cristina Săvuică.

Subsidiara Lugera&Makler din Cehia oferă doar servicii de recrutare şi a realizat anul trecut o cifră de afaceri de 90 de mii de euro. "În prezent, subsidiara din Cehia oferă doar servicii de recrutare, voi încerca să implementez şi în cadrul companiei din Cehia întreaga gamă de servicii pe care Lugera o oferă pe piaţa din România", adaugă Săvuică. Businessul local al grupului olandez Lugera&Makler este orientat, în special, pe activităţile de recrutare, servicii de leasing de personal (muncă temporară) şi servicii de payroll (salarizare).

Afacerile locale ale grupului olandez Lugera&Makler, numărul al doilea în acest moment pe piaţa locală în domeniul selecţiei şi plasării de personal, s-au menţinut în creştere în prima jumătate a acestui an. Creşterea a fost susţinută de serviciile de leasing de personal (muncă temporară), potrivit companiei. Veniturile din serviciile de leasing de personal ale Lugera&Makler au crescut cu peste 25% în primele cinci luni, în schimb, veniturile din recrutare au scăzut cu 50%.

Anul trecut, Lugera&Makler a realizat pe piaţa locală o cifră de afaceri de 18,15 mil. euro, în creştere cu aproape 50% faţă de 2008. Principalii competitori de pe piaţa locală ai Lugera&Makler sunt Adecco, Manpower, Grupul APT, AIMS şi Professional.