Țara în care jumătate din oameni lucrează part-time și sunt printre cei mai fericiți din lume

În 2013, Olanda s-a clasat pe al patrulea loc în lume la capitolul fericire a populației, conform raportului realizat de Rețeaua de Soluții pentru Dezvoltare Sustenabilă (SDSN), care fost redactat de un grup de experți care au luat în considerare, pe lângă statisticile naționale, și factorii economici și psihologici, scrie publicația britanică The Independent.

 

Cifrele sunt folosite pentru de a descrie cu acuratețe bunăstarea unei națiuni, iar Olanda obține în mod constant un scor ridicat la acest capitol. O analiză recentă relevă o legătură între această stare de fericire și ponderea persoanelor ocupate în activități de muncă part-time.

 

Asfel, 26,8% dintre bărbații olandezi în vârstă de muncă și 76,6 dintre femeile din această țară petrec mai puțin de 36 de ore pe săptămână la job. The Economist consideră că fericirea olandezilor și modul în care lucrează sunt legate de faptul că venitul ambilor soți nu reprezintă o necesitate pentru numeroase familii, acestea având oricum o viață confortabilă. De asemenea, multe familii de olandezi păstrează viziunea tradițională potrivit căreia mamele stau acasă cu copiii. În total, la nivel de țară, procentul persoanelor apte de muncă ce lucrează cu program parțial de muncă se cifrează la 46,1%.

 

Pentru comparație, în Marea Britanie, doar aproximativ 10% dintre bărbați și circa 40% dintre femei lucrează part-time.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed