x


  • EUR
    4.8393
    USD
    4.2695
string(16) "instant-articles"

TĂTARU a vorbit despre AL DOILEA VAL! ”Trebuie să fim pregătiți”

Ministrul Sănătății nu crede că al doilea val al pandemiei va avea aceeași intensitate.

Author: Mihai Voican | Sursa: Hotnews | Publicat: 06.06.2020, 16:37

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a apreciat, sâmbătă, că un eventual al doilea val al epidemiei de coronavirus nu va avea aceeaşi intensitate ca primul, dar a precizat că trebuie luate măsurile de pregătire necesare, inclusiv vaccinarea antigripală şi antipneumococică a categoriilor vulnerabile.

 

Întrebat dacă românii trebuie să se aştepte ca în toamnă să fie introduse noi măsuri de restricţie, ministrul a declarat că autorităţile trebuie să fie pregătite, dar a estimat că al doilea val va fi diferit.

 

“Acest studiu (de seroprevalenţă la nivel naţional n.red) ne va spune (cu privire la valul doi n. red). În general, o pandemie, din experienţa noastră, merge tot timpul cu un an – doi de epidemii sezoniere. În acest moment noi nu avem un vaccin, ca să putem preveni un val doi. Nu putem decât să limităm. (…) Eu cred că al doilea val nu va mai fi ca acest prim val, dar noi trebuie să fim pregătiţi pentru orice. Noi o să luăm anumite măsuri mai ales pentru grupele de risc, în care să avem o vaccinare antigripală, vaccinare antipneumococică, pentru cei care sunt cu boli pulmonare cronice, tocmai pentru a preveni posibile cazuri grave într-un eventual val doi”, a spus Tătaru, la Digi 24.

 

Totodată, ministrul Sănătăţii a precizat că în vederea unui eventual al doilea val, trebuie asigurate depozite de medicamente, materiale sanitare şi echipamente.

 

“Avem aceeaşi medicaţie off-label, avem aceeaşi lipsă a unui vaccin, dar ştim cu cine luptăm în acest moment. Suntem psihic mai pregătiţi. O să trebuiască să avem grijă să avem depozitele pline cu tot ce înseamnă medicamente, materiale sanitare, echipamente. Să avem o capacitate de testare suficientă, dar să nu credem că sistemul medical s-a schimbat după o pandemie”, a spus el.

 

Articolul integral pe HOTNEWS