Temistocle Popa ar fi împlinit 100 de ani. Compozitorul a fost ”fabrica de șlagăre” a muzicii ușoare românești

Temistocle Popa ar fi împlinit 100 de ani! Astăzi, întreaga suflare a muzicii ușoare românești îl omagiază pe cel ce a fost supranumit ”fabrica de șlagăre”, cel mai prolific compozitor ai genului muzical popular în țara noastră.

Trecut în neființă la venerabila vârstă de 92 de ani, timp de 60 de ani, muzicianul a lăsat câteva sute de succese muzicale, practic cea mai mare moștenire muzicală a unui compozitor român. ”Lalele, lalele”, ”Să cântăm, chitara mea” ori ”Trecea fanfare miliară”  făcute celebre de Dan Spătaru, sunt doar câteva din marile sale succese care nu și-au pierdut farmecul nici astăzi.

”Muzica e un lucru frumos care dă speranță și își face loc în societate, dar care, din păcate, nu poate sa alunge mizeria din sufletele oamenilor. Poate însa să-i facă să treacă prin viata mai usor. As vrea ca, în loc de lucrurile urâte, sa fie mai multe zâmbete si mai multe lucruri frumoase si bune. Prietenie buna, oameni sinceri, puternici, care să stie să zâmbeasca și să alunge din jurul lor necazurile”, spunea artistul într-unul din ultimele sale interviuri.

Ce ascunde Andreea Esca sub pupitrul știrilor Pro TV. Îi admirăm eleganța de la bust în sus, însă, SURPRIZĂ MARE!

Temistocle Popa ar fi împlinit 100 de ani. A compus câteva mii de melodii

”La ce bun sa fie tristete in jurul oamenilor, ca nu ajuta la nimic. Cand vin necazurile pe neasteptate, se intelege, dar cand accepti tristetea in jurul tau fara motiv nu e bine. Nu am fost niciodata prieten cu necazurile si tristetea”, spunea marele compozitor și actor de film ce a încredințat sute de melodii marilor artiști ai genului, amintim: Margareta Pâslaru (”Și m-am trezit că te iubesc”, ”București”, ”Dorule”), Dan Spătaru (”Cu cine semeni dumneata”, ”Să cântăm, chitara mea” ori ”Trecea fanfare miliară”). Temistocle Popa, care ar fi împlinit azi 100 de ani, a semnat și coloanele sonore ale multor filme de referință în cinematografia românească, amintim: ”Astă seară dansăm ăn familie”, ”Cu mâinile curate”, ” Veronica”, ”Ultimul cartuș”, ”Căsătorie cu repetiție” ori ”Secretul lui Bachus”. Temistocle Popa a fost instrumentist în orchestrele Teatrelor Atlantic (1943-1947) şi Alhambra (1947-1949) din Bucureşti, în orchestra Teatrului de Estradă (1949-1957) şi Orchestra de jazz Bucureşti (1957-1962).

Patrick, fiul cel mare al lui Borcea, responsabil de o investiție de 20 milioane euro la malul mării

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed