AcasăObservatornews RssTikTok, interzis în România! Primii afectați sunt politicienii

TikTok, interzis în România! Primii afectați sunt politicienii

Senatul României are cont pe TikTok și ar putea deveni prima instituție ce va fi afectată în caz în care aplicația va fi interzisă în instituțiile publice. De asemenea, vor fi loviți și câțiva politicieni, precum Diana Șoșoacă, George Simion, Gabriela Firea, Filip Havârneanu, Laura Vicol.

Ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Sebastian Burduja, a declarat, referitor la decizia Comisiei Europene de interzicere a TikTok pe toate dispozitivele electronice de serviciu ale personalului său, că aplicarea unei astfel de prevederi în România este analizată în aceste zile, împreună cu toate instituţiile implicate.

“Este un lucru pe care îl evaluăm în aceste zile cu toate instituţiile implicate, e un lucru foarte bun şi un exemplu foarte bun pe care ni-l daţi, pentru că, dacă nu am avea legea securităţii cibernetice, dacă ea nu va fi operaţionalizată, ne va fi foarte greu să intervenim în asemenea cazuri. Legea care a trecut ieri de Curtea Constituţională realmente creează pârghiile pentru ca statul român să intervină mult mai eficient în cazul unor asemenea pericole”, a afirmat Burduja, la Palatul Victoria, întrebat în legătură cu decizia Comisiei Europene de a nu mai lăsa angajaţii să folosească aplicaţia TikTok şi ce înseamnă acest lucru pentru România.

El a adăugat că România a interzis prin lege antivirusul rusesc şi a luat o serie de măsuri.

“Am emis un ordin de ministru, cred că săptămâna trecută, prin care toate instituţiile din România au o listă de furnizori de soluţii software care nu sunt agreaţi, acum au un termen de o lună de zile, două luni în care trebuie să şi facă acest inventar şi să înlocuiască soluţiile care au funcţii identificate drept vulnerabile”, a spus ministrul.

Întrebat despre faptul că Senatul are cont de TikTok şi mulţi parlamentari apar pe această aplicaţie, el a menţionat că este o analiză care trebuie făcută cu “maximă seriozitate”.

“România a fost printre primele state europene care au interzis prin lege autorităţilor să cumpere asemenea soluţii. Deci, şi aici trebuie să analizăm şi, odată ce vom avea o analiză finală, vom emite o dispoziţie în acest sens. (…) Vom lua o decizie de îndată ce finalizăm această analiză pentru că nu vrem să generăm o reacţie adversă, dacă nu este cazul în acest moment”, a explicat Sebastian Burduja.

Comisia Europeană a anunţat că interzice instalarea aplicaţiei chineze de social media TikTok pe toate dispozitivele electronice de serviciu ale personalului său, pentru a proteja datele instituţiei, o decizie denunţată de reţeaua de socializare, au relatat agenţiile internaţionale de presă.

Senatul, cont pe TikTok

Senatul României şi-a deschis cont oficial pe TikTok, în urma aprobării unui memorandum care prevede creșterea activității pe rețelele sociale. Până acum, doar Alina Gorghiu a postat pe această aplicaţie. Dar orice senator poate să le arate românilor pe TikTok ce face în Parlament. Unii au de mult timp conturi private, unde transmit live şedinţele de plen.

Senatorii vor să fie urmăriţi şi de tineri.

Deocamdată, pe pagina oficială de TikTok a Senatului sunt doar câteva postări.

Primul clip, imnul României, cântat în plen de corul Orfeu din Curtea de Argeş şi câteva activităţi ale celui de-al doilea om în stat, Alina Gorghiu.

Diana Şoşoacă are cei mai mulţi urmăritori pe Tiktok

Dintre senatorii cu TikTok, Diana Şoşoacă are cei mai mulţi urmăritori – peste 40 de mii. Nu ratează nicio ocazie să-şi taxeze colegii care chiulesc de şedinţele de plen, conform Observator.

Dintre deputaţi, pesedista Laura Vicol este în topul polticienilor cu cei mai mulţi urmăritori pe Tik Tok ”Mi-am făcut cont, recunosc, să îmi urmăresc copiii. Ulterior am început să mă distrez foarte mult. După ce adorm toți din casă obișnuiesc să mai stau puțin pe el că mă relaxează”, a spus Laura Vicol.

George Simion, glume pe TikTok despre Klaus Iohannis

Liderul AUR, George Simion, s-a filmat și a distribuit pe TikTok imagini cu sosia aproape perfectă a preşedintelui României, Klaus Iohannis. Acesta strângea semnături pentru demiterea președintelui și  a glumit cu faptul că l-ar fi întâlnit la sediu pe șeful statului român. Bărbatul este, de fapt, unul dintre şoferii Alianţei pentru Unirea Românilor.

TikTok, aplicație lansată în China

TikTok a devenit la modă și printre politicieni. Parlamentari, miniștri, lideri de partid sau simpli membri au început vânătoarea de electorat pe cea mai importantă platformă pentru tineri. Dacă unii mărturisesc secretele vieții de politician, alții aleg să atragă fani prin filmulețe amuzante sau prin clipuri în care îşi atacă adversarii politici

Aplicația TikTok a fost lansată în septembrie 2016, în China, sub numele de Douyin (vibrații). Din 2017, rețeaua socială s-a extins la nivel internațional sub numele de TikTok şi a început să atragă mai ales publicul tânăr.

Ultimele Articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.