x


  • EUR
    4.8737
    USD
    4.1135
string(16) "instant-articles"

TOATE magazinele să vândă produse românești. „Haideți să avem CURAJUL să facem lucrul acesta”

Mulți fermieri din România se plâng că, deși e criză, produsele românești nu se vând și au stocuri de carne, lactate, legume sau ouă. Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, vine cu o soluție ca toate magazinele să aibă produse românești: oamenii trebuie să le ceară și să meargă din magazin în magazin până când le găsesc.

Autor: Cristina Popovici | Sursa: Money.ro | Publicat: 28.04.2020, 14:55

„Magazinele sunt invadate de mărfuri din altă parte. Suntem într-o piață unică și nu se poate interzice comerțul intracomunitar. La fel cum noi putem să ducem marfă oriunde în Uniunea Europeană, oricine din UE poate să aducă marfă. Și atunci, ce se poate face? Putem face cu toții două lucruri foarte simple, care vor avea efect în câteva săptămâni sau câteva luni”, a spus ministrul.

 

„Fiecare dintre noi, care suntem cu adevărat îngrijorați și care vrem să facem cu adevărat ceva, trebuie să mergem să căutăm doar produse românești. Dacă nu găsim în magazinul X, mergem în magazinul Y, până găsim produse românești. Iar acasă, la copii, și la școală să le spunem să cumpere și să consume doar produse românești. Eu vă asigur că în câteva luni, toate magazinele vor căuta să aibă pe rafturi produse românești”, a continuat ministrul.

 

El spune că așa vor fi răsplătiți și fermierii, iar o parte din bani se vor întoarce tot spre români.

 

„Dacă cumpărăm un produs românesc, din 5 lei, cel puțin un leu sau 2 se vor întoarce spre noi, fie la pensiile și salariile plătite în România, fie în sistemul de sănătate, fie în sistemul de educație. Practic, soluția este la noi și este foarte simplă. Haideți să avem curajul să facem lucrul acesta și eu vă asigur că în câteva luni, niciun fermier nu o să mai aibă marfă pe stoc”, a mai spus Oros.