Topul cartierelor cu cele mai ieftine apartamente din București


Prețul mediu solicitat pentru apartamentele disponibile în București a înregistrat o creștere de 5% începând din ianuarie 2023. Cu toate acestea, în diverse zone ale Capitalei, sunt disponibile locuințe la prețuri mai accesibile.

Conform datelor furnizate de indicele imobiliare.ro, prețul mediu solicitat pentru apartamentele scoase la vânzare în București, indiferent de vechimea acestora, a atins la începutul lui 2024 suma de 1.634 euro pe metru pătrat util.

Aceasta înseamnă că cei care doresc să achiziționeze o locuință plătesc în prezent cu aproximativ 5% mai mult decât ar fi plătit în ianuarie 2023.

Oferta actuală include diverse zone, precum Aviației sau Unirii, unde garsonierele sunt disponibile la prețuri apropiate de 90.000 de euro, sau în cartiere precum Herăstrău sau Aviatorilor-Kiseleff, unde apartamentele cu două camere pot depăși 200.000 de euro.

Proprietățile mai spațioase sunt adesea listate la prețuri foarte mari, ceea ce face ca numărul celor care își permit să le cumpere să fie limitat, conform experților de la Imobiliare.ro.

La limita superioară a ofertei, în zone precum Floreasca, Herăstrău sau Primăverii, se găsesc locuințe cu trei camere pentru care prețul mediu solicitat se situează între 300.000 și 495.000 de euro.

Deși prețurile apartamentelor în București pot ajunge la pragul de 8 milioane de euro, există și cartiere cu prețuri mult mai accesibile, în special în sudul și vestul orașului.

De exemplu, în cartierul Militari, un cumpărător poate găsi garsoniere la prețuri începând de la 42.000 de euro, în Ferentari un apartament cu două camere poate costa aproximativ 53.000 de euro, iar în zona Giurgiului o locuință cu trei camere poate fi achiziționată cu mai puțin de 75.000 de euro.

Pentru cei cu bugete mai limitate, zonele Militari-Gorjului-Lujerului-Uverturii oferă opțiuni mai accesibile. În aceste zone, o garsonieră poate fi achiziționată în medie cu 41.950 euro.

Un alt factor de atracție al acestor zone îl reprezintă accesul facil la metrou și la magazine, însă traficul intens poate reprezenta un dezavantaj pentru cei care deplasează cu mașina personală.

Prețuri accesibile se găsesc și în zona Moșilor-Foișorul de Foc-Traian, unde o garsonieră poate fi achiziționată la începutul anului cu un preț mediu de 46.900 euro. Totuși, locuințele din această zonă sunt adesea situate în imobile vechi, care nu sunt întotdeauna întreținute în cele mai bune condiții.

Un alt cartier de interes poate fi Apărătorii Patriei, unde locuitorii au acces la metrou, hipermarketuri și un mall în apropiere. În această zonă, o garsonieră poate fi achiziționată cu aproximativ 48.000 euro.

Pentru cei cu un buget de până în 50.000 de euro, există opțiuni și în zone precum Rahova, Pantelimon și Berceni.

Este important de menționat că pentru a găsi cele mai accesibile locuințe în Capitală, pot fi necesare compromisuri, cum ar fi alegerea unei zone mai puțin cotate. De exemplu, la începutul acestui an, apartamentele cu două camere erau disponibile la prețuri competitive în Ferentari, în jur de 53.000 de euro.

În plus, zonele precum Giurgiului și Militari-Gorjului-Lujerului-Uverturii oferă prețuri relativ mai mici pentru astfel de proprietăți, în jur de 60.900 euro și respectiv 63.000 euro.

Există și zone în dezvoltare, precum Vitan-Bârzești, unde prețurile medii se situează în jurul valorii de 66.000 euro. Acest cartier beneficiază de apropierea de Delta Văcărești, dar nu are acces direct la rețeaua de transport în comun subteran.

În concluzie, există o gamă largă de opțiuni pentru cei care caută locuințe la prețuri accesibile în București, iar alegerile pot fi influențate de preferințe personale și de necesitățile individuale.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed