x


 • EUR
  4.5988
  USD
  3.9154
 • 14° C
  Vremea
  Bucuresti
  Vant

  35 km/h
  Umiditate

  97%
  Presiune

  33695 hPa
string(7) "politic"

Ţuţuianu: Am trei oameni care spun că au fost obligaţi de firmă să meargă la proteste

Președintele PSD Dâmbovița, senatorul Adrian Țuțuianu, a declarat într-o conferință de presă organizată la Târgoviște că angajați ai unei firme i-ar fi spus că au fost obligați să meargă la protest.

Author: Cristina Popovici | Sursa: Money.ro | Publicat: 17.02.2017, 3:48 | Actualizat: 17.02.2017, 3:48

„Astăzi am avut trei oameni de la Dărmănești, care lucrează la Yazaki, și mi-au spus că dacă este nevoie vor veni și dau și declarații la instituțiile statului că au fost obligați să meargă la protest”, a afirmat senatorul PSD, care este preşedinte al Comisiei de control al SRI şi primul care a cerut verificarea implicării multinaţionalelor în demosntraţiile anti-guvernamentale.

 

Acum, în conferinţa de presă de la Târgovişte, Adrian Ţuţuianu a insistat că „nu este împotriva multinaționalelor”. „Am avut anumite elemente care privesc firmele, am spus public. Unii m-au înjurat, au spus că sunt împotriva multinaționalelor. Nu sunt deloc împotrivă”, a declarat acesta, citat de Agerpres.

 

Parlamentarul a mai făcut o referire la multinaționale, vorbind despre impozitele plătite de aceste mari companii în comparație cu ce plătesc IMM-urile. „Sunt publice cifrele, multinaționalele produc cam 80% din cifra de afaceri și plătesc cam 3 miliarde de euro profit, ceilalți, întreprinderi mici și mijlocii produc 20% din cifra de afaceri și plătesc 56 de miliarde de euro impozite”, a declarat Adrian Țuțuianu.