x


  • EUR
    4.7786
    USD
    4.2746
string(7) "politic"

ULTIMA LOVITURĂ a Vioricăi: promovarea scribului de casă al familiei PLUMB

Controversatul Bogdan Ionuț Dințoi, omul Rovanei Plumb, a fost pus șef la DLAF de Viorica Dăncilă în ultima zi de mandat.

Author: Mihai Voican | Sursa: NEWSWEEK | Publicat: 05.11.2019, 16:51

Omul de casă al Rovanei Plumb, Bogdan Ionuț Dințoi, a fost uns pe funcția de șef al Departamentului de Luptă Antifraudă (DLAF) de Viorica Dăncilă, chiar în ultima ei zi de premier.

 

Dințoi este un fost polițist de la Crimă Organizată Vâlcea, care a fost promovat în administrația centrală de Rovana Plumb. Chiar dacă Rovana Plumb nu s-a calificat pentru postul de comisar European, fostul ei subordonat va controla fraudele la fonduri europene.

 

DLAF este instituția unică de contact în România cu Oficiul de Luptă Antifraudă al Uniunii Europene. Ce îl recomandă pe Dințoi pentru această funcție? Răspunsul este simplu: fratele său, Roberto Marian Dințoi, un fost ziarist din Vâlcea implicat în afaceri cu fiul Rovanei Plumb, Andrei Plumb. Mai mult, surse din cadrul PSD susțin că Roberto Dințoi ar fi finul Rovanei Plumb.

Roberto Marian Dințoi a lucrat ca ziarist la publicația „Viața Vâlcii” până prin 2012.

 

În acel an a fost demis de la publicația locală, dar a fost preluat rapid de Rovana Plumb care l-a pus redactor șef la publicația „Vocea Dâmboviței”, patronat de Rovana Plumb în aceea perioadă. În schimb, soția lui Roberto Dințoi, Laura Geanina Dințoi, a fost numită la conducerea Oficiului pentru Protecția Cosumatorilor Vâlcea.

 

Articolul integral pe NEWSWEEK