Vacanțe cu trenul în Europa. Ce variante ai pentru o excursie de vis pe calea ferată, la prețuri mici


Vacanțe cu trenul în Europa, acesta pare a fi noul trend. Prin asocierea romantismului cu conștientizarea climatică și dorința de călătorii mai lente, trenurile de noapte sunt din ce în ce mai căutate în Europa. În ultimele luni, această tendință a cunoscut o creștere semnificativă, cu noi rute și servicii ce au fost introduse.

De exemplu, serviciul Night Jet conectează acum München, Germania, cu La Spezia, Italia, facilitând astfel accesul călătorilor către minunata Cinque Terra printr-o conexiune rapidă. De asemenea, un tren Euronight nou circulă între Zürich și Zagreb, iar serviciul European Sleeper leagă Bruxelles-ul de Berlin, oferind astfel o conexiune către Londra prin Eurostar.

Trenul în Europa – ruta care traversează multe orășele

Trenurile în Europa sunt în mare vogă, oferind călătorii captivante prin mai multe orașe. Serviciul European Sleeper, binecunoscut sub numele de „Good Night Train”, și-a extins ruta, pornind de la Bruxelles și ajungând până la Berlin, iar acum și până la Praga, începând cu luna aceasta.

Cu plecări de trei ori pe săptămână, acest serviciu efectuează opriri în orașe precum Antwerp, Rotterdam, Amsterdam și Berlin, iar acum adaugă și Dresda, Saxon în Elveția și Valea Elbei, înainte de a ajunge în fascinanta capitală cehă, Praga.

Călătoria, planificată pentru 15 ore, începe la Bruxelles la 19:22 și se încheie la Praga la 10:56 a doua zi. Dacă vrei să evadezi pentru un weekend la Praga din Londra, Good Night Train este o opțiune excelentă.

European Sleeper și-a sincronizat orarul cu cel al Eurostar pentru a facilita călătoria pasagerilor din Londra. Astfel, poți lua un tren Eurostar la St. Pancras vineri după-amiază, plecând la 15:30 și, după aproximativ două ore, să faci schimb de trenuri în Bruxelles la 18:04. Trenul Good Night este pregătit să plece la 19:22, oferindu-ți o noapte de odihnă și ajungând în Praga sâmbătă dimineața, după ce te-ai bucurat de micul dejun la bord.

Prețurile pentru aceste călătorii încep de la 99 € pentru locurile pe scaun și 109 € pentru cabina cu patru locuri de dormit în zilele de luni, iar pentru plecări într-o zi de vineri, prețurile încep de la 139 € pentru locurile pe scaun și 159 € pentru o cabina cu patru locuri de dormit.

Serviciul nou de la Bruxelles la Praga a fost lansat pe 25 martie, iar biletele sunt disponibile pentru achiziționare prin intermediul site-ului European Sleeper.

Cea mai populară rută internațională de tren pare să fie cea care leagă Marea Britanie de Franța prin Tunelul Canalului, cu peste 16 milioane de pasageri pe an. Dar există și alte rute populare, precum cea între Danemarca și Suedia peste Podul Öresund, și cea dintre Franța și Belgia, care oferă mai multe opțiuni de călătorie.

Unde poți ajunge ușor cu trenul din România

Din București, poți ajunge ușor în multe destinații prin tren. Pe lângă destinațiile interne, precum Brașov, Sighișoara, Constanța sau Sibiu, poți călători și spre destinații internaționale precum Budapesta, Viena, Sofia, Belgrad, Salonic, Atena, Istanbul sau Chișinău. De asemenea, sunt disponibile conexiuni către alte orașe importante din Europa, inclusiv Londra, Paris, Bruxelles, Amsterdam, Elveția, Italia, Germania și Spania, oferindu-ți o varietate de opțiuni pentru călătorii captivante, scrie protv.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed