Veşti bune dinspre Germania

În prognozele sale semestriale, Bundesbank estimează că Produsul Intern Brut al Germaniei va creşte cu 1,7% în 2015 şi cu 1,8% în 2016. Comparativ, în luna decembrie a anului trecut, Bundesbank miza pe un avans de 1% în acest an şi unul de 1,6% anul viitor. În schimb, Bundesbank a revizuit în jos prognoza de inflaţie pentru acest an, până la 0,5%, în loc de 1,1% cât preconiza în decembrie. Pentru 2016, Bundesbank a menţinut prognoza de inflaţie la 1,8%.

‘Economia germană şi-a revenit mai rapid decât se estima după faza slabă de la mijlocul lui 2014 şi a intrat pe o traiectorie de creştere care este susţinută atât de cererea internă cât şi de cea externă’, susţine Bundesbank. ‘Economia profită în special de pe urma situaţiei favorabile pe piaţa muncii şi a creşterii substanţiale a veniturilor. Aceasta are un efect atât asupra consumului privat cât şi a construcţiilor de locuinţe’, se arată în raportul Băncii centrale a Germaniei.

În luna aprilie a acestui an, principalele institute economice din Germania şi-au îmbunătăţit şi ele prognoza de creştere pentru 2015 până la 2,1%. Anul trecut, prima economie europeană a înregistrat un avans de 1,6%, o accelerare netă după doi ani de creştere modestă (0,4% în 2012 şi 0,1% în 2013).

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed