Victime ale petardelor. Un mort și 13 răniți

Un bărbat de 37 de ani a murit și cel puțin 13 persoane, printre care și copii, au fost rănite în două zone ale Germaniei, din cauza focurilor de artificii. Un bărbat în vârstă de 37 de ani a fost ucis și altul de 39 de ani a fost grav rănit în timpul focurilor de artificii de Revelion, în vestul Germaniei.

Cei doi bărbați sărbătoreau intrarea în noul an împreună cu un grup de 10 persoane. Potrivit martorilor, la scurt timp după miezul nopții, cei doi bărbați s-au despărțit de grup. Martorii au auzit apoi o bubuitură puternică, iar mai târziu i-au găsit la pământ, grav răniți.

Poliția crede că au fost aprinse focuri de artificii cu un dispozitiv artizanal, a declarat sâmbătă un purtător de cuvânt al Poliției. Între timp, la Berlin, 12 persoane, inclusiv copii, au fost rănite în timpul focurilor de artificii de la o petrecere privată de Revelion. Toate persoanele rănite, dintre care cea mai tânără are 11 ani, au ajuns la spital.

În acest caz, poliția presupune că la petrecerea din zona Friedrichshagen s-au folosit artificii ilegale, deoarece nu se explică altfel numărul victimelor și gravitatea rănilor.

În Austria, un tânăr de 23 de ani a murit la sud-vest de Viena şi alte trei persoane au fost rănite.

În alte accidente legate de focurile de artificii au fosr răniţi mai mulţi oameni la Leipzig şi Hamburg.

În acest an, în Germania s-a interzis vânzarea de artificii pentru uz personal. Unii germani au cumpărat dispozitive pirotehnice ilegale sau au confecţionat artificii, ceea ce a făcut ca riscul unor accidente să crească.

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed