AcasăExterneVIDEO! O jurnalistă BBC de origine afgană este sunată în direct de...

VIDEO! O jurnalistă BBC de origine afgană este sunată în direct de talibani

Un interviu al jurnalistei BBC Yalda Hakim, născută în Afganistan, a devenit viral după ce acum două zile a fost sunată în direct, pe telefonul persoanal, de purtătorul de cuvânt al talibanilor Suhail Shaheen.
Women’s Agenda scrie Hakim era într-un alt interviu când i-a sunat telefonul, iar la capătul celălalt era Suhail Shaheen. L-a pus pe speaker și astfel jurnalista BBC a oferit o primă privire asupra intențiilor Emiratului Islamic.
„OK, îl avem pe purtătorul de cuvânt al talibanilor, Suhail Shaheen. Domnule Shaheen, mă puteți auzi? ”, a început Hakim.

Apoi Shaheen și-a început discursul despre aduncerea „păcii” în țara devastată de război și despre asigurarea ”siguranței” vieților afganilor.

Când a fost întrebat dacă talibanii vor trece la execuțiile publice și la pedepsele de amputare așa cum au făcut anterior, purtătorul de cuvânt a refuzat să răspundă în mod clar.
„Nu pot spune acum, asta depinde de judecătorii și de legi. Judecătorii vor fi numiți în conformitate cu legea viitorului guvern ”, a spus el – confirmând că țara se va întoarce în curând la legea fundamentală Sharia.
Deși Shaheen a susținut că fetele și femeile își vor continua studiile, Hakim l-a contrazis.
”În Herat, de exemplu, femeile îmi spun că atunci când au ajuns ieri la porțile universității lor, luptătorii talibani le-au spus să plece”, a spus ea.
Hakim s-a născut în Kabul, dar a venit în Australia la mijlocul anilor 1980, după ce familia ei a fugit cu traficanții de migranți în timpul războiului afgan-sovietic. A studiat jurnalism la Colegiul Macleay din Sydney și a lucrat pentru SBS înainte de a se muta la Londra și a se angaja la BBC în 2012.
De atunci, Hakim a relatat în calitate de reporter din unele dintre cele mai instabile regiuni ale lumii, inclusiv Yemen, Siria, nordul Irakului și Libia. Ea a câștigat Premiul Națiunilor Unite pentru Pace în mass-media, în 2009.

Ultimele Articole