Viktor Orban trăiește periculos. Tocmai s-a vaccinat cu vaccinul chinezesc Sinopharm

0
8
Viktor Orban trăiește periculos. Tocmai s-a vaccinat cu vaccinul chinezesc Sinopharm

„Sunt vaccinat”, a scris duminică premierul Viktor Orban, postând imagini din momentul vaccinării, dar și cu serul care i-a fost administrat, cel chinzesc, scrie digi24.ro.

Ungaria este singura ţară din Uniunea Europeană care foloseşte vaccinuri din China și Rusia, în condițiile în care Agenția Europeană a Medicamentului încă nu a autorizat aceste vaccinuri.

Autorităţile de la Budapesta au cumpărat cinci milioane de doze de vaccin anti-COVID-19 de la Sinopahrm, dar Ungaria foloseşte şi vaccinul rusesc Sputnik V.

Premierul Orban a spus că vaccinul cel mai bun este cel pe care îl ai cel mai repede, aşa că nu şi-a pus baza doar în dozele contractate de Comisia Europeană. Oficialii de la Budapesta au criticat constant programul de vaccinare al Uniunii Europene, guvernul lor fiind nemulţumit de ritmul lent al distribuirii dozelor.

Viktor Orban a fost foarte direct în ceea ce priveşte subiectul: „Dacă vaccinurile nu vin dinspre Bruxelles, trebuie să le obţinem din altă parte. Nu ne putem lăsa cetăţenii să moară doar pentru că Bruxelles-ul livrează atât de încet dozele”, a declarat premierul maghiar.