Virgil Popescu: La sfârşitul acestui an, lansăm un program special pentru montarea de panouri fotovoltaice, un program multianual din Fondul de modernizare

„Aş vrea să profit de faptul că sunt domnii prefecţi prezenţi aici, la această videoconferinţă, să transmit clar un mesaj că la sfârşitul acestui an lansăm un program special pentru unităţile administrativ-teritoriale, un program multianual din Fondul de modernizare, complementar cu cel de la Ministerul Investiţiilor şi Proiectele Europene. Ca să fie foarte clar, este alt program, prin care încurajăm practic şi deschidem call-uri de proiecte, probabil finanţate 100%, pentru unităţile administrativ-teritoriale şi instituţiile publice de montare a panourilor fotovoltaice pentru creşterea autoconsumului”, a explicat Virgil Popescu, joi într-o videoconferinţă cu prefecţii la Palatul Victoria.

Ministrul Energiei a adăugat că programul va fi implementat din primăvară, iar apeluri de proiecte vor fi lansate şi în anii care vor veni.

„Practic, ne dorim ca, odată ce ieşim cu evaluările în această iarnă, din primăvară, unităţile administrativ-teritoriale să poată şi instituţiile publice să treacă, practic, la faza de implementare a acestui program şi să fim pregătiţi mai bine pentru perioadele următoare. Vor fi în fiecare an call-uri de proiecte pe acest domeniu pentru unităţile administrativ-teritoriale şi pentru instituţiile publice, separat, tocmai pentru a nu intra în competiţie cu companiile, cu întreprinderile mici şi mijlocii sau cu producătorii de energie electrică”, a conchis ministrul PNL.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed