x


  • EUR
    4.8738
    USD
    4.0025
string(16) "instant-articles"

ZI GREA pentru TRUMP! Până și oamenii lui au votat pentru punerea sub acuzare

Camera Reprezentantilor a votat pentru punerea lui Donald Trump sub acuzare. Si 10 republicani au votat „pentru”.

Autor: Mihai Voican | Sursa: AKTUAL24.RO | Publicat: 14.01.2021, 10:04

Camera Reprezentantilor a votat miercuri punerea sub acuzare a presedintelui Donald Trump pentru incitarea sustinatorilor lui de a intra in Capitoliu, pe 6 ianuarie. Votul final privind destituirea lui Trump va apartine Senatului, care se va intruni pe 19 ianuarie, cu o zi inainte ca Biden sa isi preia oficial mandatul. Incidentele de saptamana trecuta s-au soldat cu mai multi raniti si cu cinci morti, intre care un politist.

 

PNL, îngropat în datorii. Cât au cheltuit la alegerile parlamentare

 

 

Punerea sub acuzare pentru „incitare la insurectie” a fost votata de 232 de reprezentanti, iar 197 de reprezentanti s-au opus acestui act.

Intre cei care au votat „pentru” s-au numarat zece republicani.

Votul a fost exprimat dupa o dezbatere care a durat aproximativ trei ore. Mai multi republicani din Camera Reprezentantilor au spus miercuri ca vor vota pentru punerea sub acuzare a presedintelui Donald Trump.

 

Război total. Rareș Bogdan e la mijloc. Un război cu structuri de tip mafiot

 

 

John Katko (reprezentant al unui district din statul New York) a fost primul care a facut acest anunt. I-au urmat Liz Cheney, fiica fostului vicepresedinte Dick Cheney si reprezentanta a statului Wyoming, care a invocat „o criza constitutionala”, Adam Kinzinger (district din Illinois), care l-a criticat deseori pe Trump, Fred Upton (Michigan), care a spus ca voteaza pentru a transmite „un mesaj clar” despre importanta transferului pasnic de putere, Jaime Herrera Beutler (Washington), care si-a motivat alegerea pentru ca Trump nu a actionat spre a opri violentele de saptamana trecuta, Dan Newhouse (Washington), care a spus ca „nu exista scuze pentru actiunile presedintelui”, si Peter Meijer (Michigan), care a precizat, intre altele, ca Trump a inselat si tradat milioane de oameni sustinand ca alegerile au fost furate.

Cei mai multi republicani au criticat faptul ca nu a existat o investigatie standard referitoare la incidentele din 6 ianuarie.

Democratii au invocat atacul la statul de drept si decesul a cinci americani in urma violentelor de saptamana trecuta, spunand ca Trump „are mainile manjite cu sange”.

Este pentru prima data cand un presedinte american este de doua ori pus sub acuzare.

Urmeaza votul din Senat. O majoritate de doua treimi este necesara pentru condamnarea lui Donald Trump, ceea ce inseamna ca 17 republicani trebuie sa se alature democratilor.

Presedintele Senatului, republicanul Mitch McConnell, a spus ca nu intentioneaza sa organizeze acest proces inainte inaugurarii noului mandat prezidential. Democratul Joe Biden urmeaza sa fie investit in functie pe 20 ianuarie.

McConnell le-a transmis miercuri colegilor sai ca nu s-a hotarat inca daca va vota „pentru” in cazul condamnarii lui Trump.

Trupe ale Garzii Nationale au pazit Capitoliul inca din seara zilei de marti, iar numeroase efective se afla si in oras, pentru a preveni eventuale incidente.