Ziua zero pentru miniştrii Cabinetului Boc

Tot mai multe voci, chiar din interiorul PD-L, spun că se simte nevoia remanierii. Premierul va discuta astăzi cu grupurile parlamentare ale PD-L, despre activitatea miniştrilor democrat-liberali.

Ieri, premierul şi câţiva dintre liderii de partid au mers s-au întâlnit cu preşedintele Traian Băsescu, la Palatul Cotroceni. Până acum, nu există o listă oficială cu numele celor care ar trebui să părăsească actualul Cabinet. Presa şi chiar surse din cadrul PD-L au vorbit însă despre Sebastian Vlădescu, Cseke Atilla, Gabriel Sandu, Adriean Videanu, Radu Berceanu sau Vasile Blaga.

Orice ministru se poate simţi vizat de remaniere, susţine ministrul Muncii, Mihai Şeitan. El a precizat însă că nu a primit încă un semnal în acest sens din partea premierului.

Mult mai relaxaţi se arată oficialii UDMR.

„In orice moment si mai ales dupa opt luni de guvernare in aceasta formula, o schimbare, sunt convins, e binevenita, dar aceasta evaluare si aceasta propunere trebuie sa vina de la prim-ministru. In ceea ce priveste UDMR-ul, noi am facut analiza noastra. Nu vom propune pentru remaniere nici unul dintre ministrii UDMR. Şi aici mai zice nici eu, nici Cseke, nici Bela nu suntem vizaţi”, a spus ministrul Culturii Kelemen Hunor.

„Pe domnul Borbely îl laud si-n prezenţă si-n lipsă, pentru ca intr-adevar a fost performant. Domnul Kelemen s-a confruntat cu probleme serioase, importante si cred ca pana acum am reusit sa le rezolvam. În ceea ce il priveşte pe domnul Cseke, eu cred ca a fost atacat si este atacat pe nedrept. Domnul ministru Cseke a facut treaba. Fara Cseke transferul spitalelor, descentralizarea nu ar fi avut loc”, a explicat Marko Bela, preşedintele UDMR.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed