5 pași prin care poți construi un studio în garaj

Îți place să faci muzică? Sau ești un muzician în devenire? Dacă ai răspuns afirmativ la oricare dintre aceste întrebări, atunci există șanse să te fi gândit să-ți construiești propriul studio de înregistrare.

Și de ce nu? Închirierea unui studio de înregistrare poate fi costisitoare, așa că, dacă ai spațiul necesar, de ce să nu îți construiești propriul studio în garaj? Este mai ușor decât ai putea crede! În acest articol, îți vom spune tot ce trebuie să știi despre cum să construiești un studio de înregistrare în garaj.

1. Curățenie

În primul rând, garajul are nevoie de o curățenie generală. Chiar vrei să începi cu o cameră goală atunci când îți remodelezi garajul, așa că asigură-te că orice mizerie și dezordine este curățată din calea ta.

Găsește un nou loc pentru a parca mașinile, dacă pentru asta folosești garajul în prezent, și donează uneltele vechi și alte obiecte pe care nu le mai folosești. Este posibil să fie nevoie să găsești noi spații de depozitare pentru obiectele strânse în garaj sau pentru a te debarasa de materiale pe care nu le-ai mai folosit de mult timp.

2. Planificare

În continuare, creează un plan cât mai detaliat al încăperii. Cum ai dori ca spațiul să fie amenajat? Privește și măsoară cu atenție spațiul și gândește-te la echipamentele pe care ți-ai dori să le amplasezi. Cum este format garajul? Va trebui să instalezi un sistem de ventilație, să aduci modificări sistemului electric sau să elimini ferestrele?

De asemenea, vei dori să iei în considerare forma camerei pentru o acustică cât mai clară. Cel mai bun garaj va fi unul care are forma unui dreptunghi sau a unui pătrat, fără prea multe curbe de design, care pot provoca distorsiuni inutile în muzica pe care o creezi.

3. Izolare fonică

Urmează cea mai importantă parte – izolarea fonică. Verifică dacă există componente uscate și slăbite ale ușii de garaj care pot cauza o problemă cu înregistrările și aplică pe toate piesele un lubrifiant. Treci apoi la următorii pași de izolare fonică pentru restul spațiului.

Celuloza este unul dintre cele mai populare materiale pe care oamenii le folosesc pentru a-și izola garajele în scopuri de înregistrare. Aceasta poate fi folosită pe panourile ușilor de garaj și pe pereții nefinisați, ajutând la crearea unei bariere de izolare fonică etanșă și impenetrabilă.

De asemenea, poți folosi panouri din lemn sau placi fonoabsorbante din poliuretan, care sunt ușor de montat și au și rol decorativ.

4. Izolație și ventilație

Este posibil să fie nevoie de adăugarea unui strat de termoizolație. Acest lucru este necesar doar dacă intenționezi să petreci mult timp în studio și te îngrijorează faptul că înăuntru ar putea deveni prea cald sau prea rece. Izolația este importantă și atunci când vine vorba de păstrarea sunetului înăuntru. Izolați pereții și podelele, dacă spațiul nu este deja dotat din acest punct de vedere.

Ventilația este, de asemenea, esențială, deoarece umezeala se poate acumula pe instrumentele sensibile și pe dispozitivele de înregistrare, distorsionând calitatea înregistrării și, de asemenea, provocând daune în timp.

5. Echipamente muzicale

Nu în ultimul rând, este timpul să adaugi echipamentul. Ce anume îți va trebui depinde de obiectivele tale și de tipul de muzică pe care dorești să o înregistrezi. De exemplu, vei lucra împreună cu alții? Ești un muzician sau un producător muzical?

Cel mai probabil, vei dori să dotezi noul tău spațiu cu lucruri precum computere, microfoane, stații de lucru audio digitale, convertoare digital-analogice, tobe pentru studio, accesorii pentru înregistrări audio și monitoare.

Deci, iată tot ceea ce ai nevoie pentru a construi un studio de înregistrare în garajul tău. Deși poate părea mult de lucru, ia-o pas cu pas și, înainte de a-ți da seama, vei înregistra primul album.

Sursă foto: Unsplash

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed