CÎȚU a vorbit în premieră despre cazul Foișor: ”Sunt și eu foarte supărat”

Premierul Florin Citu a sustinut o conferinta de presa duminica, in care a vorbit de demisii dupa scandalul mutarii pacientilor de la Spitalul Foisor, subliniind ca „sa vedem daca mai exista onoare in Romania”.

 

”Capul lui Voiculescu îl vrem!” Ce se află, de fapt, în spatele scandalului de la ”Foișor”

 

Dupa ce a participat duminica la sedinta Centrului National de Conducere si Coordonare a Interventiei (CNCCI), premierul a fost intrebat de jurnalisti cine ar trebui sa faca un pas in spate dupa scandalul de la Spitalul Foisor. Premierul nu a indicat cine ar trebui sa isi dea demisia, spunand doar: „Sa vedem daca mai exista onoare in Romania”.

Intrebat la cine se refera, premierul a raspuns: „Eu am spus si in sedinta CNCCI si va spun si dumneavoastra, pentru ca nu este normal dupa ce se ia o decizie sa intervina prim-ministrul sa vorbeasca si cu primarul Bucurestiului, sa vorbeasca si cu managerul si cu managerul de la DSP pentru a se aplica o decizie. In aceasta situatie trebuie sa intelegem cu totii ca avem un singur inamic – pandemia”.

 

TRAGEDIE: A născut mai repede pentru a-şi salva copilul, apoi a murit răpusă de COVID

 

„Am spus ca aceasta mutare nu e prima facuta. Au mai fost astfel de spitale transformate in unele pentru pacienti COVID. Sunt si eu foarte suparat de ceea ce am vazut la televizor. Detaliile tehnice v-au fost prezentate de Raed Arafat, probabil vor fi prezentate date si de minsitrul Sanatatii. Vreau sa va spun ca asa cum fiecare contribuabil are legatura cu ministerul Finantelor si fiecare pacient din Romania are legatura cu Ministerul Sanatatii”, a adaugat Citu.

De asemenea, chestionat daca urmeaza si evacuarea altor spitale care vor deveni unitati sanitare pentru pacienti COVID, seful Guvernului a raspuns: „In acest moment, in Bucuresti situatia pe care o avem arata ca avem necesarul de paturi. La Foisor sunt 20 de persoane deja in sectia ATI. Daca vom lua alte decizii vom comunica transparent de fiecare data”.

 

Ministrul Sanatii, Vlad Voiculescu, a indicat catre managerului Spitalului Foisor in cazul transferului defectuos la pacientilor. „S-a intarziat nepermis de mult cu transferul pacientilor, insa acordul managerului si formalitatile intocmite de conducerea spitalului si acordul ASSMB au venit ultimele si trebuie sa spunem ca au venit cu intarziere”, a subliniat Voiculescu.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed