Marele Vangelis a murit! Lucrările vizionarului artist au ajuns și în spațiu

Vangelis a murit la 79 de ani. A fost cel mai cunoscut compozitor de muzică electronică din lume, unul din pionierii genului alături de Jean-Michel Jarre ori Kraftwerk.

Pe numele său Evángelos Odysséas Papathanassíou, ultimul album al artistului ce a lansat genialul album ”1492: Conquest of Paradise”,  a fost ”Music for the NASA Mission: Juno to Jupiter”, pentru care a lucrat cu a noastră soprană Angela Gheorghiu.

Nu este prima dată când Vangelis explorează știința și explorarea în muzica sa, după ce a scris simfonia Mythodea pentru misiunea NASA din 2001 pe Marte. De asemenea, a colaborat cu Agenția Spațială Europeană la albumul său Rosetta pentru a sărbători finalizarea Misiunii Rosetta (o sondă a ajuns pe o cometă pentru prima dată în istorie).

Prințul Harry și Meghan Markle primesc 100 milioane $ de la Netflix. Viața lor, subiect de documentar

Marele Vangelis a murit. Pentru ultimul său album a lucrat cu Angela Gheorghiu

Marele Vangelis a murit! Ultimul său album a fost dedicat NASA și a fost înregistrat cu Angela Gheorghiu

În semn de recunoștință pentru munca pe care Vanghelis a depus-o susținând și promovând știința de-a lungul anilor, NASA a numit un asteroid cu numele său. Asteroidul 6354, situat între Jupiter și Marte, este acum numit „Vangelis” în onoarea sa.

Vangelis a cântat de mic. Succesul l-a cunoscut alături de prietenul său, Demis Roussos, când făceau parte din grupul Aphrodite’s Child. Însă a cunoscut cu adevărat consacrarea în 1982 când a primit Premiul Oscar pentru coloana sonoră a filmului ”Chariots of Fire”.  A devenit muzicianul preferat al regizorului Ridley Scott, care i-a oferit în același an partitura filmului Blade Runner.Cel mai cunoscut album al său rămâne ”1492: Conquest of Paradise”, coloana sonoro a filmului cu același nume.

”Îmi dau lacrimile, devastată de vestea trecerii în neființă a lui Vangelis, un muzician legendar și un om pe care am fost mândru să-l numesc prieten mulți ani. Nu este ușor să-mi găsesc cuvintele în acest moment  Vangelis a fost pionierul muzicii electronice, un adevărat geniu și titan al muzicii, un om cald, bun și blând, un prieten inimos și sincer” , și-a arătat tristețea Angela Gheorghiu.

Vocea Angelei Gheorghiu într-un proiect spațial NASA! A înregistrat cu celebrul Vangelis ”Music for the NASA Mission: Juno to Jupiter”

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed