Sănătatea pe primul loc

Cu toții am ȋnceput să acordăm o importanță mult mai mare sănătății, ȋn perioada pandemică și post-pandemică, dar și ȋn contextul dezvoltării tehnologiei, care a devenit parte integrantă din viața noastră. Ultimii ani ne-au determinat să o considerăm o prioritate și să ne informăm asupra metodelor de prevenție și, de ce nu, ȋn unele cazuri, să facem anumite schimbări ȋn stilul nostru de viață cotidian.

Din această nevoie de informație, a luat naștere proiectul ,,7 teme de sănătate pentru Sectorul 2”, implementat de Asociația MENS SANA și susținut de Primăria Sectorului 2.

Pe parcursul ultimelor două luni, am organizat șapte evenimente tip conferință și 10 workshop-uri. Am pornit de la ideea că starea de sănătate a copiilor, adolescenților și adulților sunt influențate de obiceiurile alimentare, activitatea fizică și modul ȋn care alegem să ne consumăm timpul, energia și celelalte resurse importante. Astfel, la evenimente au fost discutate teme de larg interes: importanța prevenției, modelarea comportamentului alimentar și impactul asupra sănătății fizice și psihice, problema adicțiilor, relația dintre sănătatea mediului și sănătatea omului, rolul sportului ȋn dezvoltarea armonioasă a copilului și adolescentului, metode de motivare a copilului născut ȋn era digitală, precum și modul ȋn care tehnologia influențează dezvoltarea copiilor. Beneficiari au fost atât părinți, cât și cadre didactice din sector, iar explicațiile au venit din partea unor specialiști ȋn diferite domenii – medici, terapeuți sau sportivi de performanță.

Pentru că ȋntotdeauna este necesar să aplicăm ceea ce ȋnvățăm, dar și pentru că, ȋn practică, adesea, apar elemente noi și este nevoie de ghidare, cele 10 workshopuri dedicate părinților au fost interactive. Prin intermediul acestora, adulții au aflat tehnici de  a comunica eficient, de a se pune la curent cu nevoile actualizate ale copiilor și de a oferi sprijin și sfaturi celor mici, ȋntr-o manieră ușor de ȋnțeles și de acceptat de către aceștia.

Sănătatea trebuie să devină un obiectiv important al vieții fiecăruia dintre noi, iar fiecare acțiune pe care o ȋntreprindem zilnic, acasă, la serviciu sau ȋn natură, trebuie să aibă la bază un set de principii ferme, care vizează păstrarea stării de bine, a sănătății personale și a sănătății mediului. Ȋn același timp, este foarte important ca informațiile despre sănătate și un stil de viață echilibrat să fie obținute de la specialiști ȋn domeniu, și nu de la vecini, prieteni sau de pe diferite site-uri sau forumuri online.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed