x


  • EUR
    4.7800
    USD
    4.4131
string(7) "politic"

A apărut primul nume de posibil premier

Ludovic Orban a făcut o nominalizare a unui posibil premier.

Author: Mihai Voican | Sursa: Capital.ro | Publicat: 10.10.2019, 16:26

Moțiunea de cenzură a trecut, guvernul Dăncilă a fost demis, iar acum se fac calculele pentru noul premier. Deja încep să apară primele nume. Dan Barna a anunțat că ar susține un guvern minoritar.

 

Se știe foarte bine că dacă vom fi chemați să facem guvernul, persoana desemnată pentru a fi premier este persoana mea”, a declarat liderul PNL, Ludovic Orban.

 

Premierul Viorica Dăncilă i-a cerut joi preşedintelui Klaus Iohanis să nominalizeze cât mai repede un nou prim-ministru, astfel încât să-şi asume guvernarea.

 

„Moţiunea a trecut, toate partidele s-au unit pentru a trece această moţiune, au fost şi colegi care au trădat. Nu este o problemă, plecăm cu datoria împlinită. (…) Le doresc celorlalţi să vină în plen, cât mai repede, cu o nouă formulă guvernamentală şi cu un guvern. Fac un apel la preşedintele Iohannis să nominalizeze cât mai repede un premier. astfel încât să-şi asume guvernarea”, a declarat Dăncilă la Parlament, după ce moţiunea de cenzură a fost adoptată cu 238 de voturi.

 

Numărul total al parlamentarilor – 464, numărul celor prezenţi – 399, iar număr total de voturi a fost 245, Nuprul de votui anulate 3. 242 de votuumărul de voturi anulate – 3.