AcasăGeneralA controlat banii lui Dragnea și a fost dat afară de la...

A controlat banii lui Dragnea și a fost dat afară de la AEP. Instanța i-a dat dreptate!

Curtea de Apel București i-a dat dreptate lui Toma Costreie în procesul cu Autoritatea Electorală Permanentă printr-o sentință definitivă prin care obligă instituția să îl reangajeze și să îi plătească toate salariile din momentul în care l-a concediat, în 2019, potrivit portalului instanței.

Toma Costreie este funcționarul din Autoritatea Electorală Permanentă care a inițiat la începutul anului 2019 controlul la PSD privind modul în care au fost cheltuiți banii primiți ca subvenție.

Imediat după ce Costreie, pe atunci director în AEP, a inițiat controlul, parlamentul controlat de PSD și ALDE l-a demis din funcție. Astfel, pe 28 februarie 2019, birourile permanente reunite ale Senatului şi Camerei Deputaţilor au aprobat destituirea lui Toma Costreie, directorul general al Departamentului de control al finanţării partidelor politice şi a campaniilor electorale a Autorităţii Electorale Permanente.

Controalele inițiate de Costreie au dus, în cele din urmă, la condamnarea definitivă a lui Mircea Drăghici, fostul trezorier PSD, pentru delapidarea fondurilor pentru partid.

Curtea de Apel a obligat prin sentință Autoritatea Electorală Permanentă la plata către Toma Costreie a despăgubirilor egale cu salariile indexate, majorate şi recalculate, şi cu celelalte drepturi de care ar fi beneficiat de la data concedierii – martie 2019.

Context. Constantin Mitulețu-Buică a fost propulsat șef al AEP de Liviu Dragnea, în februarie 2019. La începutul lunii iunie 2022, Tribunalul Municipiului București a decis să returneze la parchet dosarul de abuz în serviciu al preşedintelui Autorităţii Electorale Permanente, Constantin Mituleţu Buică. Decizia e definitivă. Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 3 Bucureşti l-a trimis în judecată în 2021 pe Mitulețu Buică pentru comiterea în concurs a trei infracţiuni de abuz în serviciu, ultima în formă continuată.

Consiliul Național de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare (CNATDCU) a decis oficial în 2021 retragerea doctoratului lui Mitulețu Buică pentru plagiat. El ar fi plagiat mai bine de jumătate din teza de doctorat pe care a susținut-o în 2016 la Universitatea Națională de Apărare „Carol I” (UNAP), se arată într-o investigație PressOne. Domeniul în care Mitulețu-Buică a devenit doctor este Informații și Securitate Națională. De altfel, președintele Autorității Electorale Permanente a urmat, în afară de studiile doctorale, mai multe cursuri de scurtă durată la Academia SRI și la UNAP.

Ultimele Articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.