A fost lansată „Rețeaua binelui”, platforma care oferă acces la echipă multidisciplinară și informații utile pacienților cu afecțiuni oncologice, aparținătorilor si publicului interesat de prevenție.

A fost lansată „Rețeaua binelui”, platforma care oferă acces la echipă multidisciplinară și
informații utile pacienților cu afecțiuni oncologice, aparținătorilor si publicului interesat de
prevenție.

Asociația Suport pentru Educație și Sănătate (ASES) în parteneriat cu Clinicile Medicale
LOTUS-MED din București, cu susținerea financiară a companiei Cordia, parte a grupului Futureal, anunță lansarea proiectului „Rețeaua binelui”. Prin acest proiect de responsabilitate socială ne propunem să informăm, educăm, conștientizăm
publicul larg să ia atitudine activ pentru prevenirea și diagnosticarea precoce a cancerului de sân și a cancerului colorectal. 

Informațiile medicale complexe vor fi prezentate într-o manieră simplificată, clară și pe înțelesul tuturor. Platforma „Rețeaua Binelui” este dedicată persoanelor interesate de prevenția în cancerul de sân și în cancerul colorectal, pacienților oncologici, aparținătorilor acestora precum și supraviețuitorilor de cancer. 

„În România, toate statisticile indică creșteri alarmante ale incidențelor celor două patologii – cancerul colorectal reprezintă a doua cauză de mortalitate neoplazică; cancerul de sân este cel mai frecvent cancer întâlnit la populația feminină și principala cauză de mortalitate prin cancer la femei. În consecință, această estimare reprezintă motivația noastră de a oferi informații despre prevenția în cancerul de sân și colorectal, factori de risc, simptomatologie, metode de diagnostic, monitorizare și viață echilibrată după cancer”, afirmă Mihaela Cotîrlă, Fondator și Președinte al Asociației Suport pentru Educație și Sănătate.

Proiectul „Rețeaua binelui” aduce la un loc o echipă de profesioniști din diverse specialități, care să ofere audienței interesate o perspectivă 360, integrată, asupra afecțiunilor oncologice.

Echipa este formată din medici de familie, oncolog, medic de anatomie-patologică, medic radiolog, medic genetician, psiholog, nutriționist și navigator de pacienți oncologici.

Prin „Rețeaua binelui” pacienții oncologici pot accesa specialiștii de care au nevoie, grație
parteneriatului dintre Asociația Suport pentru Educație și Sănătate (ASES) și Clinicile Medicale LOTUS-MED.

Proiectul „Rețeaua binelui” pune un accent deosebit și pe creșterea gradului de conștientizare cu privire la importanța prevenției. Astfel, toate persoanele interesate vor găsi informații despre tipurilede analize, investigații medicale și chestionare privind riscul de a dezvolta cancer de sân și colorectal.

Prin conținutul disponibil pe platformă (articole medicale, interviuri, podcast-uri, instrumente care ajută la monitorizarea bolii în timpul și după încheierea terapiei) pacienții vor avea parte atât de suport informațional, cât și emoțional, iar astfel vor economisi timp prețios în drumul de la diagnostic la tratament și vor fi motivați să lupte împotriva bolii.

Despre Asociația Suport pentru Educație și Sănătate (ASES) Asociația Suport pentru Educație și Sănătate este o organizație neguvernamentală și non-profit, înființată din dorința de a aduce mai aproape de oameni teme de interes general și de a identifica,
împreună cu factorii de decizie, cele mai eficiente soluții. Printre obiectivele asociației se numără promovarea, dezvoltarea, implementarea și coordonarea de activități, campanii, proiecte și programe în domeniul educație și sănătate.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed