Acord între conducerea Lufthansa şi sindicatul piloţilor, pentru un armistiţiu privind grevele şi mărirea salariilor

În perioada de armistiţiu, care va dura până pe30 iunie anul viitor, sindicatul şi compania urmăresc să extindă acordul într-un acord mai larg, a spus Lufthansa.

Conform acordului iniţial, echipajele din cabina de pilotaj vor primi o creştere a salariului lor lunar de bază în două etape, cu câte 490 de euro fiecare, cu efect retroactiv de la 1 august 2022 şi de la 1 aprilie 2023.

”Contractele colective sunt încă deschise, dar punctele de negociat pot fi acum discutate într-un cadru confidenţial”, a declarat Matthias Baier, purtătorul de cuvânt al sindicatului VC, într-un comunicat.

O grevă a piloţilor Lufthansa  depe 2 septembrie a forţat anularea a sute de zboruri, afectând şi mai mult compania şi pasagerii, după o vară de haos în călătorii.

Grevele şi lipsa de personal au forţat deja mai multe companii aeriene, inclusiv Lufthansa, să anuleze mii de zboruri în această vară, ceea ce a dus la cozi lungi la aeroporturile importante şi a nemulţumit oamenii dornici să înceapă să călătorească din nou, după restricţiile legate de Covid-19.

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed