Adi Bărar de la Cargo va fi înmormântat în condiții de carantină. Fanii au găsit un mod inedit să-l conducă pe ultimul drum

Artistul, care tocmai împlinise 61 ani, va fi înhumat la Cimitirul Mătăsarilor (Calea Mătasarilor din Timișoara). Cum noile măsuri nu permit participarea la procesiune decât pentru 20 de persoane, cel mai probabil vor fi prezenți la cimitir doar membrii familiei artistului.

Însă mai mulți muzicieni și admiratori ai celui care, timp de 35 de ani a fost pe scenă alături de Cargo, intenționează să își ia rămas bun într-un mod original. ”Vor forma o coloană de maşini care va însoți cortegiul funerar, de la spital la cimitirul din cartierul Modern”,  ne spune  muzicianul Adrian Nițulescu despre decizia de ultim moment a prietenilor muzicianului. ”Toți cei ce vor să-i aducă un ultim omagiu o pot face la capela cimitirului. ”Până mâine seară puteți trece pe la cimitirul de pe str. Mătăsarilor colț cu Aleea Ghirodei ca să lăsați o coroană, o floare, o candelă aprinsă sau un gând bun în memoria celui care a fost Adi Bărar, legendă a muzicii rock. Vă rugăm să păstrăm decența necesară și regulile în vigoare care interzic staționarea în grupuri în această perioadă grea pentru toți Vă reamintim că este interzis accesul în cimitir iar la slujba religioasă vor participa doar membrii familiei și trupa”.

Liderul celui mai iubit grup rock de la noi a murit pe patul de spital, la doar 61 ani, după o luptă de  mai mult de două săptămâni cu coronavirusul. Anul acesta formația timișoreană își dorea să sărbătorească 35 de ani de când chitaristul și compozitorul a înființat-o.

Tatăl Cătălinei Ponor a luat la bătaie doi polițiști! A fost reținut și urmează să fie plasat sub control judiciar

”Aşa intens cum a trăit toată viaţa pe scenă, alături de public, înconjurat de gândurile voastre bune, aşa a luptat până azi! Dumnezeu să te odihnească, Adi Bărar!”, a fost mesajul dureros pe care trupeții de la Cargo l-au împărtășit fanilor. ieri dimineață. Doliul a cuprins întreaga lume muzicală românească, de la Holograf până la Iris, Compact, trupeții și-au exprimat regretul.

Muzicianul și compozitorul a înființat grupul Cargo în 1985, la Timișoara, componența inițială fiind Nae Tornotzi (voce), Adrian Bărar și Tavi Iepan (chitară), Tibi Gajdo (chitară bass), Dinel Tolea (clape) și Carol Bleich (tobe). Succesul a apărut odată cu venirea în trupă a regretatului solist Leo Iorga, recent trecut în neființă, Cargo devenind un reper al genului în ultimi ani ai comunismului, alături de Holograf, Roșu și Negru, Compact ori Semnal M.

De atunci au lansat melodiiîncă fredonate de generații (amintim: ”Brigadierii”-1989, ”Ana”-1990, ”Clasa muncitoare”-1996, ”Bagă-ți mintile-n cap” și ”Mama”-2000, ”Dacă ploia s-ar opr”-1998, ”Nu pot trăi fără tine”-2004 ori ”Nu mă lăsa să-mi fie dor”-2018).

Maia Morgenstern o omagiază azi pe cea care i-a fost model în viață, mama sa. ”Sărbătoresc chipul, pecetea pe care a lăsat-o asupra mea, unica mama”

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed