Alertă de radiaţii în curtea Institutului de Igienă al Direcţiei de Sănătate Publică Timiş. Poliţia a deschis o anchetă

0

O măsurătoare a indicat o creştere a nivelului de radiaţii îm curtea Institutului de Igienă al Direcţiei de Sănătate Publică Timiş de pe strada Victor Babeş din Timişoara, aflată în apropiere de centrul Timişoarei. Poliţiştii fac cercetări în acest caz.

Echipajul CBRN din cadrul Detaşamentului 1 Timişoara face, miercuri, măsurători, după ce a fost semnalată prezenţa radiaţiilor radiologice într-o zonă din oraş. 

”Materialul radioactiv se află în curtea Laboratorului de Igienă a Radiaţiilor de pe strada Victor Babeş din Timişoara. Cercetarea radiologică s-a efectuat în prezenţa şi sub îndrumarea inspectorului CNCAN (Comisia Naţională pentru Controlul Activităţilor Nucleare)”, a transmis ISU Timiş.

În urma incidentului nu au fost persoane contaminate.

”Echipajul CBRN a balizat zona la limita fondului natural de radiaţie.Facem precizarea că nu au fost persoane contaminate şi nu există risc pentru populaţie, deoarece zona este în curtea laboratorului”, a mai precizat ISU Timiş.

Poliţiştii fac cercetări pentru nerespectarea regimului materialelor nucleare sau al altor materii radioactive.

”Poliţiştii Serviciului Arme Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul I.P.J Timiş efectuează cercetări in rem sub aspectul săvârşirii infracţiunii de nerespectarea regimului materialelor nucleare sau al altor materii radioactive, întrucât în curtea Laboratorului de Igiena a Radiaţiilor de pe strada Victor Babeş din Timişoara ar fi fost identificată prezenţei unei surse de radiaţii”, a transmis şi IPJ Timiş.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.