AcasăExterneALERTĂ Ministrul de interne ucrainean a fost ucis în prăbușirea unui elicopter...

ALERTĂ Ministrul de interne ucrainean a fost ucis în prăbușirea unui elicopter în regiunea Kiev

Optsprezece persoane, între care ministrul de Interne al Ucrainei, adjunctul acestuia și un secretar de stat, precum și mai mulți copii au murit după ce un elicopter al Serviciului ucrainean pentru situații de urgență s-a prăbușit miercuri dimineață în apropierea unei grădinițe și a unor clădiri rezidențiale din orașul Brovarî din regiunea Kiev, conform Reuters și presei locale.

12:13 Procuratura Generală a anunțat că a deschis o anchetă, fiind luate în calcul toate cauzele posibile.

  • „Din păcate, era vorba despre un elicopter al Serviciului de urgență de stat aflat în misiune”, a declarat purtătorul de cuvânt al Forțelor Aeriene, Yuri Ihnat.

El a spus că ancheta ar putea dura cel puțin câteva săptămâni.

Elicopterul era de tip Super Puma, toate instituțiile de aplicare a legii din Ucraina având în dotare astfel de aparate de zbor, conform oficialului citat.

  • „Din păcate, cerul nu iartă greșelile, așa cum spun piloții, dar este într-adevăr prea devreme să vorbim despre cauze”, a spus, într-o emisiune TV, purtătorul de cuvânt al Forțelor Aeriene.

Ministrul de Interne al Ucrainei, care și-a piedut viața în accident, avea 42 de ani, a fost avocat și câștigase un loc de parlamentar la alegerile din 2019, din partea partidului lui Zelenski. El a devenit șef al Comisiei parlamentare pentru aplicarea legii și l-a înlocuit pe Arsen Avakov în funcția de ministru de interne după ce Avakov a demisionat în iulie 2021.

12:03 Reprezentanții Poliției aflați la locul prăbușirii elicopterului au făcut apel ca oamenii care au fost martori ai accidentului să contacteze autoritățile: „Fiecare detaliu contează”, conform The Guardian.

De asemenea, guvernatorul Kievului, Oleksi Kuleba, a scris, în ultima sa actualizare a informațiilor că la locul tragediei încă sunt în curs operațiunile de salvare. „În prezent, sunt investigate împrejurările dezastrului. Toate serviciile de urgență sunt la fața locului”.

11:55 Premierul Ucrainei, Denis Shimhal, a anunțat pe Telegram că va fi înființat un grup special pentru a ancheta accidentul de elicopter, pe care l-a descris drept „o mare pierdere pentru echipa guvernamentală și pentru întreaga țară”.

11:08 Bilanțul persoanelor decedate în accident crește la 18, printre acestea fiind și trei copii, conform guvernatorului regiunii Kiev, Oleksi Kuleba, citat de The Guardian.

  • „Tragedie în Brovarî. Numărul victimelor a crescut – 18 morți, inclusiv trei copii.
  • Se știe că sunt în jur de 29 de răniți, dintre care 15 copii.
  • Răniților li se acordă toată asistența necesară. Toate serviciile de urgență sunt la fața locului”, a scris pe Telegram guvernatorul regional.

11:01 În elicopter se aflau nouă persoane. Toate şi-au pierdut viaţa, potrivit CNN și The Guardian.

10:53 Până la această oră, nu există informații oficiale din partea Ucrainei privind cauzele accidentului și nici vreo reacție a Rusiei, care a invadat Ucraina în 24 februarie 2022.

Ministrul de Interne Denis Monastyrsky, responsabil cu poliția și securitatea Ucrainei, ar fi cel mai înalt oficial ucrainean care a murit de la începutul războiului.

Șeful Poliției naționale, Ihor Klymenko, a declarat că Monastyrsky a fost ucis împreună cu adjunctul său și cu alți înalți oficiali ai ministerului.

10:50 Anton Gerașcenko, consilier de rang înalt în ministerul ucrainean de interne a confirmat că în tragedie a murit ministrul primul lui adjunct și un secretar de stat au murit în accident. Potrivit acestuia, 16 oameni au murit, dintre care doi copii, Alte 22 de persoane sunt spitalizate, dintre care 10 sunt copii.

10:38 Suspilne relatează că elicopterul aparținea serviciilor de stat de urgență ale Ucrainei. Multe dintre detaliile incidentului rămân însă neconfirmate în acest moment.

10:28 Șaisprezece persoane, între care ministrul de interne al Ucrainei și alți înalți oficiali din minister, au murit în urma accidentului, a anunțat șeful Poliției naționale, citat de Reuters.

Cobform sursei citate, în accident au murit ministrul Afacerilor Interne al Ucrainei Denis Monastyrsky, primul său adjunct Evgheni Yenin și secretarul de stat Iuri Lubkovici.

Ambii piloți ai elicopterului au murit și ei, potrivit presei ucrainene.

Printre persoanele care și-au pierdut viața s-ar afla și doi copii, în timp ce 10 au fost răniți.

Elicopterul s-a prăbușit miercuri dimineață în orașul Brovarî din regiunea Kiev.

  • „În orașul Brovarî, un elicopter s-a prăbușit în apropierea unei grădinițe și a unei clădiri rezidențiale. La momentul tragediei, copii și angajați au instituției se aflau în grădiniță. În acest moment, toată lumea este evacuată.
  • Sunt victime. La locul accidentului se află ambulanțe, poliție și pompieri”, a scris pe Telegram guvernatorul Kievului, Oleksi Kuleba.

Imaginile video distribuite pe rețelele sociale arată o clădire în flăcări, iar mai mulți oameni pot fi auziți țipând.

Radiodifuzorul de stat Suspilne a scris pe Telegram: „Preliminar, se știe despre cinci persoane rănite, există și morți din cauza căderii unui elicopter în Brovarî”.

De asemenea, Ukrainskaia Pravda, care citează oficiali ucraineni, anunță că cel puțin cinci persoane au murit în urma incidentului.

Ultimele Articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.