Alianța ”contra naturii” este aproape o certitudine. USR negociază cu PSD

USR ar fi dispus să negocieze cu PSD ca să dărâme guvernul Cîţu, potrivit unor surse, după ultimele acţiuni de pe scena politică care au culminat cu revocarea ministrului Justiţiei, Stelian Ion, potrivit Antena3.

Premierul Florin Cîţu l-a sunat miercuri seara pe Dan Barna şi l-a anunţat că are acceptul de la Cotroceni pentru schimbarea ministrului.

Din acest motiv, USR este hotărât să nu dea un pas înapoi. În plus, o variantă este aceea ca astăzi ei să înceapă negocieri cu PSD pentru moţiunea de cenzură.

USR ar vrea ca moţiunea lor de cenzură împotriva guvernului Cîţu să fie sprijinită şi de social-democraţi, astfel că ar vrea să negocieze cu partidul condus de Marcel Ciolacu.

USR PLUS a anunţat noaptea trecută că îşi retrage sprijinul politic pentru premierul Florin Cîţu, căruia îi reproşează că „a aruncat ţara în criză” politică.

„USR PLUS nu a girat şi nu va gira niciodată jaful din bani publici, în nicio formulă de guvernare. Cerem Coaliţiei să ia act de lipsa unei majorităţi care să susţină Cabinetul Cîţu şi solicităm declanşarea de urgenţă a negocierilor în Coaliţie pentru desemnarea unui nou premier care să formeze un nou guvern. În situaţia în care discuţiile din Coaliţie vor eşua în propunerea unui nou premier, USR PLUS va susţine o moţiune de cenzură împotriva Guvernului Cîţu”, se arată într-un comunicat al USR PLUS.

Premierul Florin Cîțu a anunțat că a trimis la Cotroceni cererea de revocare a ministrului Justiției, Stelian Ion, susținând că acesta se opune reformelor. „Nu voi accepta în Guvernul României miniștri care să se opună modernizării României. Stelian Ion este un ministru care nu a reușit să se impună în coaliție, nu a reușit să își ducă la bun sfârșit proiectele. De exemplu: desființarea secției speciale care nici după opt luni de mandat nu a fost desființată”, a declarat Florin Cîțu, care a spus că va numi la Justiție un ministru interimar.

Revocarea ministrului Justiției s-a suprapus tensiunilor apărute între USR PLUS și premier, legate de aprobarea programului „Anghel Saligny”, în valoare de 50 de miliarde de lei. Reprezentanții USRPLUS au spus că pentru acest program este nevoie de un acord în Coaliție și au transmis că nu vor participa la ședință.

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed