Aproape de un nou record! Bitcoin depăşeşte 60.000 de dolari

0

Bitcoin depăşeşte 60.000 de dolari! Bitcoin a depăşit astăzi, 28 februarie 2024, pragul de 60.000 de dolari, apropiindu-se de recordul său absolut, într-o redresare în urma aprobării unui nou tip de plasament, relatează AFP.

Miercuri, către ora 13.25 GMT (15.25, ora României), bitcoin a crescut cu 6,67%, la 60.520 de dolari, aproape de vârful istoric de 68.991 de dolari pe care l-a atins în noiembrie 2021.

Cursul acestei criptomonede a depăşit 50.000 de dolari la jumătatea lui februarie şi îşi continuă ascensiunea.

Intrările masive în ETF-urile Bitcoin i-au determinat pe unii observatori din industrie să lanseze o serie de avertismente asupra unei iminente restrângeri a ofertei, deoarece minerii nu reuşesc să genereze suficiente monede pentru a ţine pasul cu cererea.

Acţiunile companiilor legate de cripto-monede au crescut luni în SUA. MicroStrategy a crescut cu 16%, platforma de tranzacţionare Coinbase Global Inc. a crescut cu 17%, iar minerul Marathon Digital Holdings Inc. a urcat cu 22%.

”Economia Bitcoin dictează că, odată cu deschiderea porţilor pieţelor tradiţionale şi adoptarea generală în curs, cererea suplimentară pentru un astfel de activ rar ar trebui să se traducă cu uşurinţă într-un impuls cu mult dincolo de nivelul record din 2021”, a spus Joel Kruger, strateg de piaţă la LMAX Group, făcând referire la noile ETF-uri bitcoin spot din SUA şi ”primirea promiţătoare” a acestora de către investitori.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.