Atenţie! Au mai rămas doar câteva zile până la termenul limită stabilit de ANAF

Pe data de 27 mai 2024, expiră termenul pentru depunerea Declaraţiei Unice (DU) de la ANAF referitoare la impozitul pe venit şi contribuţiile sociale datorate de persoanele fizice (formularul 212).

Această declaraţie trebuie completată şi depusă de către persoanele fizice care, în anul de impunere, au obţinut, fie individual, fie prin intermediul unei forme de asociere, venituri sau au înregistrat pierderi atât din România, cât şi din străinătate, şi care sunt obligate să plătească impozitul pe venit şi contribuţiile sociale, conform prevederilor Codului Fiscal.

De asemenea, declaraţia trebuie completată şi depusă de persoanele fizice care nu obţin venituri, dar care aleg să plătească contribuţia pentru asigurările sociale de sănătate.

Declaraţia se poate depune prin mijloace electronice, conform prevederilor legale în vigoare, astfel:

  • prin intermediul serviciului „Spaţiul Privat Virtual”, disponibil pe portalul www.anaf.ro;
  • prin intermediul serviciului „Depunere Declaraţii”, disponibil pe portalul www.e-guvernare.ro, pe baza unui certificat digital calificat.

Declaraţia poate fi depusă şi în format fizic, fie direct la registratura organului fiscal, fie prin poştă, cu confirmare de primire.

În plus, ANAF a publicat pe site-ul său o broşură informativă despre Declaraţia Unică – Formular 212 privind impozitul pe venit şi contribuţiile sociale datorate de persoanele fizice, conform informaţiilor furnizate de Antena3CNN.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed