Atenție! Sunt trimise mesaje false în numele ANAF

ANAF a anunțat.

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a avertizat, vineri, că o nouă campanie de mesaje false, transmise în numele instituției este în desfășurare în această perioadă. Mai mult, au fost semnalate și mai multe tentative de fraudare a contribuabililor, tot folosindu-se de sigla Fiscului.

Oficialii ANF avertizează au fost mai multe cazuri în care contribuabililor, persoane juridice, le este solicitată „lista entităților externe care au de achitat către societate sume mai mari de 10.000 de euro”.

Falsificatorii motivează că „scopul acestei solicitări este de a asigura o mai bună gestionare a fluxurilor financiare internaționale și de a preveni potențiale riscuri asociate neîncasării sumelor datorate”.

ANAF precizează că nu solicită astfel de informații și nici nu intervine în relația comercială dintre persoanele juridice și informează că mesajele sunt transmise, de această dată, de la adresa de e-mail [email protected], care nu aparține ANAF.

„Falsificatorii motivează că «scopul acestei solicitări este de a asigura o mai bună gestionare a fluxurilor financiare internaţionale şi de a preveni potenţiale riscuri asociate neîncasării sumelor datorate». Precizăm că ANAF nu solicită astfel de informaţii şi nici nu intervine în relaţia comercială dintre persoanele juridice”, arată ANAF pe pagina sa de Facebook.

Mesajele sunt transmise, de această dată, de la adresa de e-mail [email protected].

„Atragem atenţia că această adresă de e-mail NU aparţine ANAF şi nu trebuie să daţi curs solicitărilor! Reamintim că serviciul Spaţiul Privat Virtual, pus la dispoziţia contribuabililor, gratuit, a fost creat şi dezvoltat tocmai pentru o comunicare securizată cu instituţia. De asemenea, contribuabilii pot obţine informaţii fiscale cu caracter general la CALL CENTER ANAF 031.40.39.160”, adaugă reprezentanţii ANAF.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed