Averea lui Petrică Mâțu Stoian ar putea ajunge la statul român

0

Averea lui Petrică Mâțu Stoian ar putea ajunge la statul român. Atâta vreme cât nu exită moștenitori direcți, fondurile financiare ale defunctului artist, în special cele care încă se completeză datorită difuzării melodiilor, rămân blocate într-un cont până când se va lămuri care este moștenitorul legal.

Pe termen lung, situația s-ar complica, mai ales că statul român are în plan să naționalizeze o parte din bunurile și sumele nerevendicate ale artiștilor decedați. În noiembrie, în Senat a trecut un amendament care propune ca 70% din sumele nerepartizate în cazul unor artiști decedați să fie distribuite către Fondul Cultural Român, instituție de stat. Inițiativa s-a lovit de opoziția organismelor de gestiune colectivă, dar și a artiștilor, care au inițiat o petiție împotriva acestei modificări a legii.

Andreea Berecleanu a primit o grea lovitură în instanță! Opt ani de procese pe avere după divorț

O parte din averea lui Petrică Mâțu Stoian ar putea ajunge la statul român

În acest moment, CREDIDAM, principala organizație de gestiune colectivă din România colectează drepturi pentru aproape 300 de artiști decedați, cum este cazul regretatului Gică Petrescu și a soției sale, Cezarina Moldoveanu, care nu au avut moștenitori. După moartea artistului, rudele acestuia au început o luptă, întrucât bunurile lui Petrică Mâțu Stoian s-ar afla pe firma impresarului său, Doru Gușman.

Petrică Mâțu Stoian, ce s-a stins din viață în Spitalul de Urgență Reșița la doar 61 de ani, în urma unui stop cardio respirator în urma complicațiilor infectării cu coronavirus, a fost unul dintre soliștii ce au făcut o avere însemnată, în special din activitatea concertistică.

Vă mai aduceți aminte de 1-Q Sapro? Fostul hip-hoper pregătește primul verisaj de pictură