AcasăGeneralAvertismentul lui ISĂRESCU: Euro ar putea ajunge la 7-8 lei!

Avertismentul lui ISĂRESCU: Euro ar putea ajunge la 7-8 lei!

Partidul de guvernământ a lansat recent ideea trecerii României la consiliu monetar, ca Bulgaria, care ar trece cu succes la euro în 2022 datorită acestui sistem (curs fix, dobânzi fixe, excedent bugetar). Guvernatorul a semnalat ayi că nimic nu e imposibil, însă trecerea la regimul unui consiliu monetar s-ar face la un curs fix de 7-8 lei (acum fiind de 4,75 lei).

 

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a făcut la finalul lunii trecute o paralelă cu Bulgaria pentru a sublinia o presupusă decizie eronată a Băncii Naționale în privința cursului.

 

El a scris într-un răspuns pe Facebook adresat unui cititor că “Bulgarii au luat masura sa lege cursul leva de euro (adica sa ramana fix) cu acordul Bancii Nationale, in timp ce BNR nu. Noi nu putem sa contracaram deciziile BNR. O prima masura referitoare la ROBOR a fost luata prin ordonanta 114, iar in ceea ce priveste cursul, acesta va reveni in parametrii normali. Sigur ca mi-as fi dorit ca si Banca Nationala sa ne sprijine si sa puna pe primul plan bunastarea romanilor”.

 

Articolul integral pe ECONOMICA.NET

 

 

Ultimele Articole