Avertismentul medicilor: efectele post-Covid pot fi mai grave decât boala

0
12
Avertismentul medicilor: efectele post-Covid pot fi mai grave decât boala

Medicii spun că există riscul unor probleme respiratorii, cardiace și renale. Dar și cel al apariției cheagurilor de sânge care pot provoca accidente vasculare cerebrale sau atac de cord.

 

 

Valeriu Gheorghiță a mărturisit dacă ar recomanda vaccinarea cu serul AstraZeneca unor apropiați

 

 

Coronavirusul atacă multe organe, nu doar plămânii. Pielea, mușchii, ochii, inima și rinichii pot fi în egală măsură afectați, spun medicii. Iar pacienții se plâng de oboseală, vedere încețoșată, dificultăți de respirație, dureri musculare, confuzie, dureri de cap și halucinații.

 

 

O profesoară a murit imediat după rapelul anticovid. Soțul: A avut reacții similare cu cele ale otrăvirii

 

 

Cei mai predispuși la efecte adverse pe termen lung sunt cei care au avut nevoie de intubare și de spitalizare lungă. Datele din Statele Unite, Marea Britanie și Suedia arată însă că și pacienții cu forme ușoare se recuperează greu în proporție de 15%.

 

De aceea, este foarte importantă o evaluare medicală completă în primele săptămâni după vindecare.

 

Potrivit unui studiu făcut in Italia, realizat pe un grup de persoane vindecate, mai mult de jumătate au semnalat oboseală persistentă. Aproape la fel de mulți au acuzat dificultăți de respirație. O treime, dureri articulare și aproape un sfert dureri toracice. Tocmai de aceea este foarte importantă și o evaluare cardiologică.

 

articolul integral aici: