Elevii și studenții care au absolvirea în 2024 pot primi până la 1980 de lei

Bani pentru absolvenții din 2024

Studenții, elevii de liceu sau cei de la postliceale primesc vești excelente! ANOFM (Asociația Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă) a transmis faptul că cei care vor absolvi în anul 2024 vor avea parte de bani de la stat. Sumele pornesc de la 330 de lei pe lună pentru cei care îndeplinesc condițiile. Este nevoie doar de depunerea unui dosar care să cuprindă toate actele pentru a primi banii direct pe card. 

Pentru a primi cei 330 de lei, categoriile vizate trebuie să depună actele la cel mult 60 de zile de când și-au finalizat studiile. Ajutorul este în valoare totală de până la 1.980 de lei, fiind alocați câte 330 de lei pentru fiecare lună. Suma este calculată ca fiind jumătate din valoarea indicatorului social de referință, stabilit, de la 1 martie 2024, la cuantumul de 660 de lei.

Mai mult decât atât, toți studenții trebuie să știe că dacă au norocul să se angajeze, cu normă întreagă, pentru o perioadă de minimum 12 luni, vor primi o primă de inserție. Valoarea sa totală este de 1.980 de lei. Astfel, fie că lucrezi sau nu, ANOFM îți acordă bani, pentru a te încuraja să intri în câmpul muncii.

Pentru a beneficia de programele de la ANOFM, studenții au nevoie de:

  • actul de identitate;
  • diploma de absolvire sau adeverinţa din care să rezulte data absolvirii;
  • Curriculum Vitae.
    Printre condițiile necesare, se numără criteriul de a avea cel puțin 16 ani. De asemenea, este esențial să ai domiciliul în România. Studenții trebuie să îți pregătească din timp dosarul.

„După expirarea termenului de 60 de zile de la absolvire, în cazul în care absolvenții s-au înregistrat ca persoane în căutarea unui loc de muncă, aceştia pot beneficia, la cerere, de indemnizație de șomaj în cuantum de 50% din valoarea ISR în vigoare pentru o perioadă de 6 luni.

Persoanele care, la data solicitării dreptului, refuză un loc de muncă potrivit pregătirii sau nivelului studiilor sau refuză participarea la servicii pentru stimularea ocupării şi de formare profesională oferite de agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă, nu beneficiază de indemnizaţie de şomaj”, se arată într-un comunicat de presă emis de ANOFM.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed